συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό-έκτρωμα και τα νέα μνημονιακά μέτρα. Μ. Τρίτη 26/4, 7μμ, Καμάρα


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ -  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση και πορεία M. ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
Δίνουμε τη μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν.

Παλαϊκός - Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια, με κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός.
 
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς (ΕΕ-ΔΝΤ), καταργεί τη δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα τόσο στους άμεσους, όσο και στους έμμεσους φόρους, που είναι ακόμα πιο αντιλαϊκοί. Εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και οδηγεί σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη λαϊκή κατοικία μέσω των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, και τη δημόσια περιουσία στις ορέξεις των δανειστών και των αρπακτικών του κεφαλαίου με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, ο λογαριασμός των 5,5 δις που θα πληρώσει ο λαός αυξάνεται με άλλα 3,6 δις ευρώ «προληπτικά μέτρα», με άμεση προοπτική το επόμενο 4ο Μνημόνιο και τη συνέχιση και άλλων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
Με βάση τα παραπάνω, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει στο στόχαστρο το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης και των πολεμικών σχεδίων, την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους, εν ονόματι του οποίου επιβάλλεται αυτή η βάρβαρη πολιτική από την ΕΕ και το ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και ο λαός και όχι το κεφάλαιο (τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες κτλ.).
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, με την τακτική τους, οδήγησαν στην αποκλιμάκωση των αγώνων, εξυπηρετώντας φανερά την κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο.
Για να έχουν οι αγώνες μας προοπτική νίκης απαιτείται, ο σχεδιασμός οι μορφές, τα αιτήματα και οι κινητοποιήσεις, να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι στα χέρια του υποταγμένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.
Σήμερα είναι ανάγκη να συμβάλουμε στη συσπείρωση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων και να αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την επανεμφάνιση με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων επιστημόνων, ανέργων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών,  με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νομοσχέδιο από τη Βουλή.
Καλούμε το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αποτρέψει την ψήφιση του νόμου έκτρωμα με κάθε τρόπο. Διακηρύσσουμε ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει αυτό το νόμο που υποθηκεύει τις ζωές μας θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο παντού, και θα βρει απέναντί του το λαό.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 7.00΄ μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου