συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αγων. Παρέμβαση: Για τη στάση ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης στο θέμα των αναπληρωτών και το προσφυγικό



Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 19/4 με ψήφους ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ αρνήθηκε να στηρίξει την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα των αναπληρωτών και αδιόριστων ενάντια στην  αντιεκπαιδευτική ρύθμιση για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών που το υπουργείο παιδείας προωθεί για ψήφιση μέσα στις διακοπές του Πάσχα και για την αναγκαιότητα μαζικών και μόνιμων διορισμών. Οι Παρεμβάσεις καταθέσαμε και ψηφίσαμε τις μορφές αγώνα που οι ίδιοι οι αδιόριστοι και οι αναπληρωτές αποφασίσανε στη Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποιήσανε  την Κυριακή 17/4. Μαζικά καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος την Τετάρτη 20/4 από τις 8.00 π.μ. και μετά στην διαμαρτυρία στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 21/4, στις 12.00 μ. στο συλλαλητήριο στο Άγ. Βενιζέλου και στην πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στην ίδια συνεδρίαση με ψήφους ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ αρνήθηκε να στηρίξει τη συνέχιση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ειδομένης! Οι Παρεμβάσεις απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ που συνέβαλαν στην αλληλεγγύη και ιδιαίτερα στους συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα σχολεία, στην τακτοποίηση των ρούχων και πήραν μέρος στις αποστολές της αλληλεγγύης να απαιτήσουν τη συνέχιση της αλληλεγγύης και των δραστηριοτήτων της ΕΛΜΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Οι προτάσεις που καταθέσαμε και καταψηφίστηκαν είναι οι παρακάτω:

Για το πρώτο θέμα «τις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα», προτείναμε:

«Με τις πετυχημένες κινητοποιήσεις τους, με αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, των  ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π. Ε., των συλλογικοτήτων των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα και απαίτησαν την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου παιδείας που θα στείλει μαζικά στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς, θα εντείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα απογυμνώσει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο από εκπαιδευτικούς. Η αντιεκπαιδευτική αυτή πολιτική θα οδηγήσει άμεσα στην εφαρμογή των μνημονιακών  αντιεκπαιδευτικών δεσμεύσεων, όπως αύξηση του ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, παραπέρα υποχρηματοδότηση της παιδείας, κ.ά.

Διεκδικούμε:
Την απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα.
Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού  ν.3848/10.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

Συνεχίζουμε ενιαία και κλιμακώνουμε τον αγώνα.

·        Εξορμήσεις – ενημερώσεις σε σχολεία όλες τις επόμενες ημέρες.
·        Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20/4 από κοινού με τους Συλλόγους Π.Ε. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ προκηρύσσουμε τρίωρες στάσεις εργασίας 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και από 14.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ. και καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 11.00 π.μ.-  14.00 π.μ. και απευθυνόμαστε σε όλους τους αναπληρωτές και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν μαζικά την κινητοποίηση στις Διευθύνσεις.
·        Η ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη (ή νωρίτερα αν κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή) και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Για την υλοποίηση της 24ωρης απεργίας τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ προκηρύσσουμε τρίωρες στάσεις εργασίας 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και από 14.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ. και καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 11.00 π.μ.-  14.00 π.μ.και 16.00 μ.μ. – 19.00 μ.μ.

·        Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ οργανώνουμε τη μετακίνηση των συναδέλφων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/4 και με αναχώρηση πούλμαν στις 4.30 μ.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου. (Τα έξοδα θα καλυφτούν από τα σωματεία)
·        Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ την Πέμπτη οργανώνουμε συλλαλητήριο στις 12.00 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι αναπληρωτές και μόνιμοι που δε θα μετακινηθούν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
·        Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των προέδρων.
·        Καλούμε τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων».


Για το δεύτερο θέμα «τη συνέχιση της Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες», προτείναμε :

«Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ και άλλοι εκπαιδευτικοί από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους την Κυριακή 17/4 επισκεφτήκαμε την Ειδομένη και μοιράσαμε  είδη πρώτης ανάγκης και είδη ρουχισμού.
Οι προηγούμενες διαπιστώσεις μας για την ανύπαρκτη κρατική υποστήριξη στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη συνεχίζουν να ισχύουν, αφού τα πάντα που αφορούν τη διαμονή, τη σίτιση και τη περίθαλψη γίνονται από συλλογικότητες αλληλέγγυων.

Είδαμε μια καλύτερη οργάνωση των ίδιων των προσφύγων που έχουν οργανωθεί κατά νοικοκυριά και μαγειρεύουν και μόνοι τους, ενώ έχουν  αυξηθεί και οι χώροι αλληλέγγυων που μαγειρεύουν και μοιράζουν φαγητό στους πρόσφυγες. Δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους και μικροπραματευτές που εμπορεύονται μικροείδη που προφανώς τα φέρνουν διάφοροι επιτήδειοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν από την έλλειψη ουσιαστικής κρατικής μέριμνας για τους πρόσφυγες.

Και σε αυτή μας την επίσκεψη είδαμε φίλους πρόσφυγες που συνεχίζουν να βοηθάνε το λαό τους με αμέριστη προσπάθεια, οι οποίοι και μας βοήθησαν στο μοίρασμα των τροφίμων και του ρουχισμού. Τα ρούχα που διατίθενται στα πλαίσια της αλληλεγγύης συνεχίζουν να μην μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, το ίδιο και τα τρόφιμα και τα βασικά είδη υγιεινής και ιατρικής περίθαλψης, ενώ τα προβλήματα καθαριότητας του χώρου που από την αρχή έχουμε επισημάνει, παραμένουν.

Παντού επάνω σε χαρτόκουτα που έγιναν πανό και επάνω στις σκηνές το σύνθημα που είναι γραμμένο είναι «ανοίξτε τα σύνορα». Πολύ περισσότερο το σύνθημα αυτό είναι γραμμένο στους χώρους πάνω στις γραμμές των τρένων που οι πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι συνεχίζουν να κρατούν κλειστές.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων και των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ και στήριξαν έμπρακτα τους πρόσφυγες, τους  μαθητές και τις οικογένειές τους για την αλληλεγγύη που προσέφεραν με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού Ακόμη ευχαριστεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το χρηματικό ποσό που έδωσε στην ΕΛΜΕ για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
Τα σχολεία που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκαν και συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης είναι: ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, 2ο ΓΕΛ Κορδελιού,  1ο Γυμνασίο Κορδελιού, 2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, 2ο Γυμνασίο Αμπελοκήπων, 2ο Γυμνασίο Ευόσμου, 3ο Γυμνασίο Ευόσμου, 1ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, ΕΠΑΛ Λαγκαδά.
Τα σχολεία που συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού είναι: 3ο Γυμνασίο Σταυρούπολης, 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 4ο  Γυμνασίο Σταυρούπολης, 1ο Γυμνασίο Ευόσμου, ΕΠΑΛ Λαγκαδά, 2ο ΓΕΛ Κορδελιού, 2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 2ο Γυμνασίο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου,

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με βάση τις αποφάσεις του για τους πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζει τις δράσεις του για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, των διεκδικήσεων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των προσφύγων σε στέγαση, διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των  πρωτοβουλιών του σε αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις και δραστηριότητες. 

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν στα πλαίσια της αλληλεγγύης τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με τα οποία μπορούν και οι ίδιοι οι σύλλογοι να κάνουν τις αγορές.

Σας παραθέτουμε τα άμεσα αναγκαία είδη που μπορείτε να συγκεντρώσετε:
·        Τρόφιμα: Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, γάλα για βρέφη και παιδιά, βρεφικές κρέμες. Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, κτλ).
·        Είδη υγιεινής, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, πάμπερς, σαπούνια και σαμπουάν.
·        Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά, Tobrex - Tobratex (κολήριο για τα μάτια) Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό) Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30.
·        Ρούχα ανοιξιάτικα της περιόδου: μπουφάν ανοιξιάτικα, πουκάμισα, μπλούζες, παντελόνια, παπούτσια, παιδικά καροτσάκια, κ.ά.
Οι σύλλογοι διδασκόντων, τα είδη ρουχισμού που  συγκεντρώνουν να τα χωρίζουν σε γυναικεία, ανδρικά, παιδικά και κατά είδος.

Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες της ΕΛΜΕ

·        Την Παρασκευή 22/4, 2.30 μ.μ., 1ο Λύκειο Σταυρούπολης, παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Τακτοποίηση ρουχισμού και αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
·        Το Σάββατο 23/4, 10.00 π.μ. ή Κυριακή 24/4, 10.00 π.μ συνάντηση στο 1ο Λύκειο Σταυρούπολης και αναχώρηση για Ειδομένη. Την ημέρα θα τη συναποφασίσουμε με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε.
·        Το Δ.Σ. από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Π.Ε. θα οργανώσει νέα παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τα προβλήματα των προσφύγων και την αναγκαιότητα ολόπλευρης στήριξής τους από την κυβέρνηση. Στην παράσταση θα καλεστεί να πάρει μέρος και αντιπροσωπεία των προσφύγων από τα Διαβατά και το Λιμάνι που θα εκπροσωπήσει τους πρόσφυγες ώστε να καταθέσουν  οι ίδιοι οι πρόσφυγες τις προτάσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου