συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Συνέχιση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                                                    18-04-2016
       Πρ.Κορομηλά 51
Τηλ.-Fax : 2310225893
e-mail : delme.thess@gmail.com

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Συνέχιση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων
     
Μετά τις πετυχημένες κινητοποιήσεις  με αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, των  ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π. Ε. των συλλογικοτήτων των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα και απαιτώντας την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου παιδείας που θα στείλει μαζικά στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς, θα εντείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα απογυμνώσει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο από εκπαιδευτικούς   και με συνέπεια όλων αυτών την εφαρμογή των μνημονιακών  αντιεκπαιδευτικών δεσμεύσεων, όπως αύξηση του ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, παραπέρα υποχρηματοδότηση της παιδείας, κ.ά. συνεχίζουμε ενιαία και κλιμακώνουμε τον αγώνα.
Διεκδικούμε:
Την απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα.
Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού  ν.3848/10.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα:
  • Εξορμήσεις – ενημερώσεις σε σχολεία όλες τις επόμενες ημέρες.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20/4 στις 8 το πρωί . Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και από 14.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ. και καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 11.00 π.μ.-  14.00 π.μ.
  • Η ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη (ή νωρίτερα αν κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή) και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Για την υλοποίηση της 24ωρης απεργίας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας 11.00 π.μ. – 14.00 π.μ. και από 16.00 μ.μ. – 19.00 μ.μ. και καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 8.00 π.μ.-  11.00 π.μ. και 14.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ.
  • Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ οργανώνει τη μετακίνηση των συναδέλφων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/4 και με αναχώρηση πούλμαν στις 4.30 μ.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης όπως έκανε και στην προηγούμενη κινητοποίηση.
  • Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη οργανώνει συλλαλητήριο στις 12.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ( στάση εργασίας 11:00-14:00  ) στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι αναπληρωτές και μόνιμοι που δε θα μετακινηθούν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των προέδρων.
  • Καλούμε τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων.
Για το Δ.Σ. της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου