συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 5 μήνες απλήρωτοι στο Νοσοκομείο Άρτας

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  Έκτακτη Ανακοίνωση, 12/5/2016
Στην μνημονιακή Ελλάδα του 2016, όπου οι προσλήψεις  εργαζομένων με 5μηνες, 8μηνες ή ετήσιες  συμβάσεις βαφτίζονται «διορισμοί», η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης ονομάζεται «κοινωνική δικαιοσύνη» και ο κόφτης των μισθών και των συντάξεων «προαιρετικό μέτρο», ανθούν επίσης και διάφοροι «απεσταλμένοι» του Υπ. Υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Μιλάμε, βέβαια, για το Νοσοκομείο της Άρτας. Σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, οι γιατροί και οι επιστήμονες δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες του 2016. Οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι τεχνικοί, επίσης δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους. Γι’ αυτό και από σήμερα οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ πιθανώς στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν και οι οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Τα κονδύλια υπάρχουν, αλλά μένουν αδιάθετα, μέσα σε ένα πλαίσιο ασυνεννοησίας, ανευθυνότητας, ευθυνοφοβίας και, κυρίως και πάνω απ’ όλα, προκλητικής αδιαφορίας για το μέλλον των γιατρών, των υγειονομικών, του ίδιου του νοσοκομείου.
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα διορισμένα από το Υπ. Υγείας μέλη στο ΔΣ του Νοσοκομείου φτάνουν στο σημείο  να εγκαλέσουν τους συναδέλφους γιατρούς,  μέλη της 3μελούς επιτροπής του Νοσοκομείου, διότι " επέλεξαν να ασκήσουν ανοίκεια κριτική στους προϊσταμένους τους, για υπηρεσιακό ζήτημα". Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι η συνδικαλιστική δράση δεν γνωρίζει ιεραρχίες. Δε ρωτάνε τον κο Πολάκη, που τόσο του αρέσει να κυβερνά υπό το βλέμμα του Βελουχιώτη; Ας τους ενημερώσει, (κάτι θα θυμάται από τα παλιά), και μετά, ας παραιτηθούν.

Αρκετά! Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Άρτας, αλλά και την συμμόρφωση των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου με τα ισχύοντα σε όλο το υπόλοιπο ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ, μετά από πρότασή μας, ζήτησε κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να απαιτήσει από αυτόν την άμεση επίλυση του ζητήματος. 
-------------------------------------------------
(επισυνάπτονται οι ανακοινώσεις της ΓΣ του Συλ. Εργ/νων, της 3μελούς των Γιατρών & το κείμενο - "μνημείο" των 2 διορισμένων μελών της διοίκησης)


Δελτίο Τύπου Γενικής Συνέλευσης
Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας


Σήμερα, Τετάρτη 11 Μάη 2016, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου με θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και νυχτερινών για το 2016.
Το Νοσοκομείο Άρτας είναι το μόνο Νοσοκομείο στη χώρα που ενώ υπάρχουν τα κονδύλια για τις εφημερίες ιατρικού κι επιστημονικού προσωπικού, και για τα νυχτερινά και αργίες για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ΔΕΝ έχει υπάρξει καταβολή τους από τις αρχές του 2016 κι οι εργαζόμενοι συνολικά παραμένουν απλήρωτοι. Και τώρα έχουμε Μάη.
Τον τελευταίο μήνα (Απρίλης 2016 ) ζούμε παράλληλα υπό ένα κλίμα τρομερών πιέσεων κι αστυνομικού θρίλερ για το ποιος φταίει, αν φταίει, ποιος θα την «πληρώσει», ποιος έχει ποιες αρμοδιότητες κι ευθύνες και πως τις εκτελεί.
Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα; Από τις αρχές του 2016, τα νέα διορισμένα μέλη του ΔΣ και χωρίς να υπάρχει ακόμη Διοικητής, αρνούνται ότι έχουν αρμοδιότητες έγκρισης προγραμμάτων εφημεριών και βαρδιών, χωρίς γραπτώς να υποδεικνύουν ποιος είναι ο αρμόδιος και σε πλήρη αναντιστοιχία με τον προηγούμενο τρόπο έγκρισης, αλλά και με αυτόν που ακολουθείτε και τώρα σχεδόν συνολικά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, η επίτροπος να μην θεωρεί τα εντάλματα και να τα στέλνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτοι.
Απέναντι στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εργαζόμενους, τα διορισμένα μέλη του ΔΣ, μόλις χθες ( 10 Μάη 2015) με γραπτή τους ανακοίνωση στα Μέσα Ενημέρωσης, αποποιούνται κάθε ευθύνη, κατηγορούν κι εμμέσως απειλούν, τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών ( αιρετό συνδικαλιστικό όργανο υπό την ΕΙΝΗ και την ΟΕΝΓΕ) που ανέδειξαν ως όφειλαν το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων και συνολικά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, όχι μόνο ως συνυπεύθυνους για την μη πληρωμή τους, αλλά και για « μη έλλογη και συνετή διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων» και για συνέργεια σε «μη νόμιμο, διαφανή κι αποτελεσματικό τρόπο» διοίκησης του νοσοκομείου.
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση των διορισμένων μελών του ΔΣ του Νοσοκομείου, που αντί να ζητήσουν συγνώμη για την ανεπάρκεια που επέδειξαν και σήμερα βρισκόμαστε απλήρωτοι, ζητάνε και τα ρέστα.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισε ότι σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα δεδουλευμένα, θεωρώντας υπεύθυνη την νέα Διοίκηση, το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση αφού πια τα εντάλματα και οι καταστάσεις πληρωμής βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η κυβέρνηση από την μια με ΠΝΠ παίρνει τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, βάζει το λαό και τον τόπο υπό μόνιμο καθεστώς μνημονίου, ανατρέπει τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, κάνει φοροεπιδρομή με οριζόντιους φόρους, εξαπολύει πογκρόμ κατά του κόσμου της δουλειάς, εξαθλιώνει την κοινωνία, ξεπουλάει λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, δημόσια περιουσία, εμπορευματοποιεί κοινωνικά αγαθά και από την άλλη κάνει τον «κινέζο» και επιχειρεί μέσω των διορισμένων μελών του ΔΣ να μεταθέσει τις ευθύνες που έχει, στις πλάτες των εργαζομένων του Νοσοκομείου για το γεγονός του ότι εδώ και 5 μήνες είμαστε απλήρωτοι.
Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου μας είναι εκτός λειτουργίας εδώ κι ένα μήνα περίπου λόγω βλάβης, τα περιστατικά κατευθύνονται στα τοπικά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία αδυνατούν να παρέχουν πλήρη κάλυψη του εύρους των περιστατικών και των αναγκών. Απαιτείται άμεσα διαδικασία επισκευής του υπάρχοντος για λόγους δημοσίου συμφέροντος κι έναρξη διαδικασιών για την αγορά νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου, αφού ο συγκεκριμένος λειτουργεί στο Νοσοκομείο εδώ και 15 χρόνια κι έχει ξεπεραστεί τεχνολογικά.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε:
·         Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας που εξαγγέλθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 12 Μάη 2016 με αφορμή την Διεθνή Μέρα του Νοσηλευτή με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων, νέων και παλιών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας και την λειτουργία του αξονικού τομογράφου.
·         Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου καθ΄ολη την διάρκεια της στάσης εργασίας.
·         Κοινή συνέντευξη τύπου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Τριμελούς επιτροπής των Γιατρών στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
·         Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Δευτέρα 16 Μάη 2016, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, για το τσάκισμα του κλίματος τρομοκρατίας κι απειλών στους χώρους δουλειάς, για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις κι αμοιβές που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό χωρίς λογιών λογιών εργολάβους, για την ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και όλων όσων τα εφαρμόζουν και τα υλοποιούν.
11-06-16

Δελτίο Τύπου
Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών ΓΝ Άρτας

Ιατροί θύματα της ανευθυνότητας
Δυστυχώς διεκδικούμε πανελλήνια πρωτοτυπία για τον τρόπο που καταλήξαμε να μην πληρωθούμε τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου και κινδυνεύουμε να μην πληρωθούμε και τους επόμενους μήνες. Η αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η πρωτοφανής ανικανότητα, αδυναμία και αδιαφορία των οργάνων διοίκησης του νοσοκομείου μας.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες και στο νοσοκομείο μας δεν έχει οριστεί διοικητής (εκτελεί χρέη ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας) παρά έχουν αντικατασταθεί μόνο τα δυο διορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Από αυτήν την βραδύτητα ήταν αναμενόμενο να προκύψουν όπως είναι λογικό προβλήματα οργάνωσης και διοίκησης του νοσοκομείου.
Στην περίπτωση μας όλα ξεκίνησαν στις 04/01/16 όταν το νέο Δ.Σ.: α) ΔΕΝ εγκρίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Ιανουαρίου που υπέβαλλε ο αναπληρωτής Διοικητής για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γιατί όπως αναφέρει δεν είναι στην διοικητική του δικαιοδοσία. β) ΔΕΝ συζητά (δεν υπάρχει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης) το ετήσιο πρόγραμμα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και γ) με μια βιαστική και απερίσκεπτη ενέργεια στηριζόμενο στην ελλιπή συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου (την οποία γνώριζε από 24/11/15) έκρινε όλες τις αποφάσεις του 2016 άκυρες μαζί και τις γνωμοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την έγκριση των εφημεριών, ενώ αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις είναι ακυρωτέες και όχι άκυρες.
Με τη σειρά του ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής Διοικητής: α) ΔΕΝ υπέβαλλε ετήσιο πρόγραμμα εφημεριών για έγκριση προς το Δ.Σ. και β) ΔΕΝ ενέκρινε τα προγράμματα εφημέρευσης που υποβλήθηκαν στην επίτροπο και ως διοικητής.
Με τις παραπάνω ενέργειες καταστρατηγήθηκαν διατάξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου να μην εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα για να πληρωθεί η εφημεριακή απασχόληση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Δηλαδή τα χρήματα ήρθαν στο νοσοκομείο αλλά δεν μπόρεσαν τα όργανα Διοίκησης και οι υπηρεσίες του να τα εκταμιεύσουν γιατί κατατέθηκαν ελλιπή και εκπρόθεσμα τα απαιτούμενα έγγραφα.
Παρά το γεγονός ότι όλα ήταν γνωστά στους κύκλους της Διοίκησης από την επομένη της συνεδρίασης της 04/01/16, η ενημέρωση στους συναδέλφους έγινε με διαρροές στις 19/04/16 και χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της λανθασμένης διαχείρισης, ξεκίνησαν να διατυπώνονται αλληλοκατηγορίες από την διοίκηση προς τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και αντίστροφα.
Επειδή, λοιπόν, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούμε να ακούμε υποσχέσεις, «θα δούμε» και ασάφειες, είμαστε αναγκασμένοι να βαδίσουμε πάλι στο δρόμο της διεκδίκησης. Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε γενική συνέλευση με σκοπό την έναρξη επίσχεση εργασίας από 12/05/16 και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την μη πληρωμή της εφημεριακής απασχόλησης.
06-05-16
«Η διοίκηση δεν ασκεί έργο μισθοδοσίας - ούτε συζητά, ούτε εγκρίνει πρόγραμμα εφημεριών»
Απάντηση σχετικά με καταγγελία ιατρών του Νοσοκομείου, όπου καταλογίζονταν ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, δίνουν τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας και Γιώργος Ροβίνας. «Είναι προφανές ότι οι υπογράφοντες την «καταγγελία» γνωρίζουν πως στις 24/11/2015 το Νοσοκομείο Άρτας διοικούνταν από διαφορετικό Διοικητικό Συμβούλιο και πως κάποια απ’ τα σημερινά του μέλη, εξ’ αντικειμένου, δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε για τα συμβαίνοντα σ’ αυτό. Επομένως, τα μέλη του Ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Άρτας που δεν αρκέστηκαν στο να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν δημόσια το ζωτικό τους πρόβλημα, αλλά επέλεξαν να ασκήσουν ανοίκεια κριτική στους προϊσταμένους τους, για υπηρεσιακό ζήτημα...» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα δύο μέλη του Δ.Σ.
«Σε κάθε περίπτωση -τονίζεται στην ανακοίνωση- εξαιτίας του γεγονότος πως η άποψή μας είναι πως τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, για λόγους που δε συνδέονται ούτε στο ελάχιστο με τα παραπάνω, οφείλουν να καταβληθούν, το νέο Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας όχι μόνο δεν αρνείται την καταβολή τους αλλά έχει ήδη μεριμνήσει ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση προσπάθειας επίλυσης του πραγματικού δημιουργηθέντος προβλήματος της μη καταβολής τους».
Σχετικά λοιπόν με την επιστολή που «μια «Τριμελής επιτροπή» του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας δημοσιοποίησε καταγγελτική επιστολή προς το Διοικητικό μας Συμβούλιο με αφορμή το πραγματικό γεγονός μη πληρωμής των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016» η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική επιστολή καθώς υποδηλώνει αφενός την άγνοια των υπογραφόντων υπάλληλων για ζητήματα που αφορούν βασικές διοικητικές λειτουργίες του εργασιακού τους χώρου, αφετέρου τον στρεβλό τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου μας για πολλά χρόνια. Ο οποίος φαίνεται πως διαμόρφωσε και στρεβλές αντιλήψεις τόσο για τις αρμοδιότητες, τους ρόλους και τις ευθύνες, όσο και για την κατεύθυνση και τον τρόπο διεκδίκησης αιτημάτων.
Σύμφωνα μ’ αυτήν το νέο Δ.Σ. καταγγέλλεται επειδή: α) ΔΕΝ εγκρίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Ιανουαρίου γιατί δεν είναι στην διοικητική του δικαιοδοσία. β) ΔΕΝ συζητά (δεν υπάρχει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης) το ετήσιο πρόγραμμα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και γ) με μια βιαστική και απερίσκεπτη ενέργεια στηριζόμενο στην ελλιπή συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου (την οποία γνώριζε από 24/11/15) έκρινε όλες τις αποφάσεις του 2016 άκυρες μαζί και τις γνωμοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την έγκριση των εφημεριών, ενώ αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις είναι ακυρωτέες και όχι άκυρες.
Σχετικά με τις παραπάνω καταγγελίες που αφορούν το Δ.Σ. ενημερώνουμε πως:
α) ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ στην Ελληνική Νομοθεσία, η οποία να προβλέπει ότι αρμόδιο για την έγκριση μηνιαίων προγραμμάτων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο τρόπος που λειτουργούν τα όργανα διοίκησης (Διοικητικά Συμβούλια) των Νοσοκομείων της χώρας καθορίζεται απ’ το θεσμικό πλαίσιο των άρθρων 13, 14 και 15 του Ν. 2690/1999 με αρμοδιότητες που απαριθμούνται περιοριστικά από την παρ. 6 του άρθρου 7 του νόμου 3329/2005.
Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας λειτουργεί με βάση αυτό το θεσμικό πλαίσιο και μόνο, πιστεύοντας ακράδαντα πως η ορθή εφαρμογή του αποτελεί εχέγγυο υπεύθυνης διοίκησης και δεν ασκεί έργο μισθοδοσίας. Γι αυτό, ούτε συζητά, ούτε εγκρίνει το πρόγραμμα εφημεριών οποιουδήποτε μήνα του έτους.
Κι αυτό το γεγονός είναι παραπάνω από προφανές πως δε συνιστά αντικείμενο καταγγελίας αλλά υπεράσπισης και θωράκισης της χρηστής διοίκησης.
β) Όλα τα συλλογικά όργανα που λειτουργούν και συνεδριάζουν με ελλιπή συγκρότηση δεν λειτουργούν νομίμως -εφόσον δεν έχει αποκατασταθεί η πληρότητα της συγκρότησής τους- καθώς θεωρείται πως παραβιάζονται οι προϋποθέσεις νόμιμης σύνθεσης τους. Συνέπεια αυτού είναι οι όποιες αποφάσεις λήφθηκαν κατά τη διάρκεια που συνεδρίαζε το όποιο συλλογικό όργανο με ελλιπή συγκρότηση να πάσχουν από ακυρότητα και να χρήζουν θεραπείας. Τα παραπάνω καθορίζονται απ’ το Ν.1599/86, τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας κι από σειρά αποφάσεων του ΣτΕ.
Κι είναι προφανές πως η λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άρτας, ενός ιδιαίτερα σημαντικού συλλογικού οργάνου, εμπίπτει κι αυτή στους παραπάνω ανελαστικούς κανόνες. Με την εγκυρότητα των αποφάσεων του να μην πρέπει να τίθεται εν κινδύνω, εξαρτώμενη απ’ το αν και πότε κάποιος θα τις προσβάλλει ή όχι.
Όπως, είναι επίσης προφανές ότι οι υπογράφοντες την «καταγγελία» γνωρίζουν πως στις 24/11/2015 το Νοσοκομείο Άρτας διοικούνταν από διαφορετικό Διοικητικό Συμβούλιο και πως κάποια απ’ τα σημερινά του μέλη, εξ’ αντικειμένου, δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε για τα συμβαίνοντα σ’ αυτό.
Επομένως, τα μέλη του Ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Άρτας που δεν αρκέστηκαν στο να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν δημόσια το ζωτικό τους πρόβλημα, αλλά επέλεξαν να ασκήσουν ανοίκεια κριτική στους προϊσταμένους τους, για υπηρεσιακό ζήτημα, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει τους εκδήλως ανακριβών στοιχείων και με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις δεν υποδηλώνουν διάθεση έλλογης και συνετής διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, προδήλως καταδηλούν είτε άγνοια ουσιαστικών διοικητικών διαδικασιών, είτε άστοχη προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών απ’ όσους τις φέρουν προς τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα όργανα της διοίκησης, είτε κακώς νοούμενο συνδικαλιστικό λεονταρισμό.
Σε κάθε περίπτωση, εξαιτίας του γεγονότος πως η άποψή μας είναι πως τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, για λόγους που δε συνδέονται ούτε στο ελάχιστο με τα παραπάνω, οφείλουν να καταβληθούν, το νέο Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας όχι μόνο δεν αρνείται την καταβολή τους αλλά έχει ήδη μεριμνήσει ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση προσπάθειας επίλυσης του πραγματικού δημιουργηθέντος προβλήματος της μη καταβολής τους. Κι αυτό επειδή απ’ την πρώτη ημέρα συγκρότησής του έχει σταθερή κατεύθυνση στην ισονομία των εργαζομένων και στην υπεράσπιση των δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων, για τα οποία προσφέρει και θα εξακολουθήσει να προσφέρει την αμέριστη συνδρομή του.
Τα υπόλοιπα αναφερθέντα στην επιστολή αφορούν μια πολύχρονη διαμορφωμένη εσωτερική δυσλειτουργία του Νοσοκομείου μας για την οποία δουλεύουμε καθημερινά ώστε να επανέλθει στον δίκαιο, νόμιμο, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο.
Ήδη έχουν γίνει πολύ σοβαρές κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή, με απολύτως αναμενόμενες και τις αντιδράσεις μιας μικρής μερίδας που είχε αντικαταστήσει το νόμιμο με το εθιμικό, μπερδεύοντας ρόλους, αρμοδιότητες, διεκδικήσεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Πότε υπερτιμώντας τα, πότε υποτιμώντας τα και πότε ασαφοποιώντας τα. Κατά περίπτωση και κατά το δοκούν. Με γνώμονα πολύ διαφορετικό απ’ την υπεράσπιση του δημόσιου ρόλου και του κοινωνικού χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας. Χαρακτηριστικά που αποτελούν τον απαρέγκλιτο βασικό άξονα της λειτουργίας του Διοικητικού μας Συμβουλίου».
-Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άρτας κ.κ. Βασίλης Μπαλάσκας και Γιώργος Ροβίνας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου