συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ ενόψει των ΓΣ των ΕΛΜΕ (Μάης 2016)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΙΣ ΓΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός του λαού.

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ ενόψει των ΓΣ των ΕΛΜΕ (Μάης 2016)
Οι Παρεμβάσεις ΔΕ ενόψει των ΓΣ των ΕΛΜΕ (Μάης 2016)
Φέρνει με αυταρχισμό:
Τον ασφαλιστικό και φορολογικό Αρμαγεδώνα, νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι τις 24 Μάη.Διαρκές μνημόνιο με «κόφτη» μισθών, συντάξεων με προεδρικά διατάγματα. Νέο φορολογικό πακέτο.Εκχώρηση της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» στα κοράκια των τραπεζών και τα funds,υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Το υπουργείο παιδείας καρατομεί εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα

Ψηφίζει, προετοιμάζει:
  • Μηδενικούς διορισμούς, απολύσεις αναπληρωτών, μείωση προσλήψεων (πάνω από 7.000).
  • Εξοικονόμηση προσωπικού μεκόψιμο εκατοντάδων θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών, με την ουσιαστική κατάργηση των υπεύθυνων εργαστηρίων, μείωση ειδικοτήτων ΤΕΕ, που ψηφίστηκαν, αλλά και με όσα εξαγγέλει για ενοποιήσεις ειδικοτήτων και μετατροπή των αντικειμένων σε κουβάδες δεξιοτήτων,για αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων, με δίωρη διδασκαλία και «ευέλικτες» εβδομάδες.Στόχος ημείωση των οργανικών θέσεων, η δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικώνμε αναθέσεις του τύπου «κάνω ό,τι ώρες περισσεύουν».
  • Πέρασμα των σχολείων στους Δήμους («αυτονομία»),επιχειρηματικοποίηση και ιδωτικοποίηση των λειτουργιών τους, με δεδομένη την υποχρηματοδότησή τους από το κράτος.
  • Πλήρη ενεργοποίηση της εξωτερικής αξιολόγησης (ΑΔΙΠΔΕ)- αξιολόγησηςτων σχολικών μονάδων.
  • Τηνεφαρμογή του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου.Μια μαζική, φτηνή δεκάχρονη εκπαίδευση δεξιοτήτων, ένα Γενικό Λύκειο για λίγους και μια ΤΕΕ της μαθητείας – σκλαβιάς στους εργοδότες.Που θα «γεμίζει» με ό,τι μένει διαθέσιμο από διδακτικά αντικείμενα και προσωπικό,από πιστώσεις ΕΣΠΑ και από τον κουτσουρεμένο κρατικό προϋπολογισμό.
Οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, είναι παρούσες

Τις υπέγραψε η κυβέρνηση και ενδιαφέρεται να τις υλοποιήσειμε το λιγότερο πολιτικό κόστος, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς. Μαζί τηςστρατεύεται πλήρως όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ με τη ΧΑ να καραδοκεί να εισπράξει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναλαμβάνοντας αυτόν τον αντιδραστικόρόλο προετοιμάζει το «καμένο» έδαφος που θα «φυτρώσουν»πιο αντιλαϊκές πολιτικές λύσεις και κυβερνήσεις, στο μέλλον.
Η δύναμή τους είναι και αδυναμία τους. Όσα κι αν δώσουν στις Τράπεζες και το κεφάλαιο, η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Η καθημαγμένη κοινωνία βλέπει το παρόν της να διαλύεται και το μέλλον της να καταστρέφεται. Δεν έχει τίποτε θετικό να περιμένει από αυτούς.Ούτε από μια εκπαίδευση που αντί να γεννά προσδοκίες, προετοιμάζει υποταγμένους σκλάβους και υπάκουους γενίτσαρους.

Ο συστημικός, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεθέλει και δενμπορεί να απαντήσει.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν αναλάβει το ρόλο της υπονόμευσης των αγώνων και της καθήλωσής τους στο επίπεδο της διαμαρτυρίας. Η τακτική της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το ζήτημα των αναπληρωτών, αποδέχεται το μνημονιακό πλαίσιο και τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου παιδείας  και της κυβέρνησης και μετατρέπει την Ομοσπονδία σε νομικό παράρτημάτους. Η λογική τουνα αφήνουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο είναι αναποτελεσματική. Οι προϋποθέσεις για να νικήσουν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, χτίζονται στους μαχητικούς αγώνεςπου επιχειρούμε, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δε θα συνηγορήσουμε στη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.Να αποχωρήσει τώρα η ΟΛΜΕ, από τη φιέστα του «εθνικού διαλόγου 
Απαιτούμε άμεσα:
  • Έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσηςγια διορισμούς, προσλήψεις, έξοδα σχολείων, μεταφορά των μαθητών κλπ.Μέτρα για τη μόρφωση των παιδιών προσφύγων – μεταναστών.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.000 διορισμοί στη βθμια εκπαίδευση για το 2016. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Εξασφάλιση πιστώσεων τώρα για προσλήψεις.Κατάργηση του ν. 3848/2010του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠκαι του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και ωραρίου. Όχι στη σύνδεση μισθού – «προσόντων» – αξιολόγησης. Όχι στη διαγραφή εργασιακού χρόνου. Κανένας «κόφτης» στο μισθό μας. Όχι στη φοροληστεία.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου - λαιμητόμου. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα.Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.
  • Κατάργηση της πρόσφατης ρύθμισης  για την Τεχνική Εκπαίδευση(Δομή ΕΠΑΛ, τέταρτο έτος μαθητείας, κατάρτιση-Μαθητεία-πιστοποίηση, Μεταγυμνασιακά ΔΙΕΚ, κλπ.) και της υποχρεωτικής κινητικότητας των εκπαιδευτικών στη «μη τυπική» εκπαίδευση. Όχι σε άμεση ή έμμεση κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην ΤΕΕ και διώξιμο των μαθητών από το σχολείο.
  • Κατάργηση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης- ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, δημιουργία νέου τμήματος μετά τα 12 παιδιά.
  • Καμμιά συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων, σχολείων. 20  μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια. Να αποσυρθεί η διάταξη για τους υπεύθυνους εργαστηρίων.
  • Καμμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού. Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο.
Ούτε βήμα πίσω από αξιοπρεπή εργασία και ζωή - εκπαίδευση δημόσια και ουσιαστική για όλα τα παιδιά. 
Διεκδικούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση:
  • 12χρονη ενιαία και υποχρεωτική εκπαίδευση, με μέτρα για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Με 2 έτη προσχολικής αγωγής και 2χρονη ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση αμέσως μετά, για όσα επαγγέλματα δεν απαιτείται πανεπιστημιακή μόρφωση. Αυτό να είναι το μοναδικό δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των δομών εκτός του (ΔΙΕΚ, ΙΕΚ, ΕΠΑΣ άλλων υπουργείων κλπ).
  • Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών. Όχι στην κερδο­σκοπία των πιστοποιήσεων.
  • Ουσιαστική επαναλειτουργία Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.
  • Κάλυψη των αναγκών σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, ειδικό προσωπικό κλπ της ειδικής αγωγής
  • Μαζικοί διορισμοί σε αντιστοιχία, ένας προς ένας (1/1) ως προς τις αποχωρήσεις. Με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ - 15% του προϋπολογισμού
  • Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, η ΑΔΙΠΔΕ. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Ετήσια επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
  • Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενουςυπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία - υγεία - ασφάλιση -ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
Με καθαρό μέτωπο στον εχθρό που έχουμε απέναντί μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ιμπεριαλισμού, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων διαρκείας.Διαγραφή του ληστρικού και τοκογλυφικού χρέους, έξοδο  από ευρώ και ΕΕ, ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση νομοθετεί, πάνω στην περίοδο των εξετάσεων επενδύοντας ταυτόχρονα στην απογοήτευση και το οικονομικό γονάτισμα ώστε να τις υλοποιήσει χωρίς κινηματικό αντίπαλο. Να μην το επιτρέψουμε!

Οι εκπαιδευτικοί συντεταγμένα, μαζικά και αποφασιστικά να δώσουμε την απάντηση μέσα από τις ΓΣ

Συζητώντας  μέσα από τις ΓΣ την επόμενη εβδομάδα και αποφασίζοντας το πρώτο απεργιακό, 24ωρο βήμα στη ΓΣ προέδρων (21/05), για την εβδομάδα 23 – 27/5, με πανελλαδική κινητοποίηση.

Με νέες ΓΣ και ΓΣ προέδρων αμέσως μετά, για απεργιακή κλιμάκωση.Με ενημερώσεις, κοινές δράσεις γονιών, μαθητών. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, μπλοκάρισμα Διευθύνσεων, Περιφερειών Εκπαίδευσης, Βαθμολογικών Κέντρων. Με κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου