συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Β' Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Θεσ/νίκης: Απόφαση-κάλεσμα στο ΔΣ της ΔΟΕ



Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                    ΠΡΟΣ
« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»                                                                          Το Δ.Σ. της ΔΟΕ
b.syllogos.megas alexandros@gmail.com                                   τα μέλη του συλλόγου
Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης                                                               τα Μ.Μ.Ε
τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                           
e-mail: agapitos3@gmail.com                                                              ΚΟΙΝ.:  Φ.1 – Αρχείο μας
                          
     ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Συναδέλφισσες/οι, σαν τον κλέφτη τα μεσάνυχτα της Κυριακής και με μοναδικό γνώμονα να μετριάσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τις λαϊκές αντιδράσεις, ψήφισε το ασφαλιστικό τερατούργημα και το νέο φορολογικό νόμο λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, συνεχίζοντας την αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ταυτόχρονα, τις ημέρες των διακοπών το υπουργείο παιδείας προχώρησε αιφνιδιαστικά με την Υπουργική απόφαση για το Νέο Τύπο Ολοήμερου και με νομοθετικές ρυθμίσεις σε ανατροπές στην εκπαίδευση με αποκλειστικό κριτήριο τους μνημονιακούς όρους. Κάθε άλλη ερμηνεία αποτελεί «φτηνή δικαιολογία» που επιδιώκει να καλύψει την εκπαιδευτική γύμνια και τον οικονομικό στραγγαλισμό της εκπαίδευσης.
 Για μια ακόμη φορά μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών θυσιάστηκαν στη λογική της εξοικονόμησης χρημάτων και στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους που αποτελεί το «ευαγγέλιο» των κυβερνώντων πρώην και νυν και των αδίστακτων εντολοδόχων της Ε.Ε.
Όλες οι προωθούμενες «μεταρρυθμίσεις» του τελευταίου χρονικού διαστήματος σχετικά με τα τμήματα ένταξης, τα νηπιαγωγεία, τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, τη συμπλήρωση ωραρίου από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη, ακόμα και από τα ΕΠΑΛ, σε συνδυασμό με τον καταιγισμό προτάσεων του προέδρου της επιτροπής κοινωνικού και εθνικού διαλόγου κ. Λιάκου, αλλά και με τις δηλώσεις του υπουργού περί πλεονασμάτων σε διδακτικές ώρες και προσωπικό, περιορισμό ειδικοτήτων και επιπλέον αναθέσεις μαθημάτων, έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Την εξοικονόμηση χρημάτων, αφαίρεση θέσεων εργασίας, εντατικοποίηση και τους εκπαιδευτικούς σε διαρκή κινητικότητα -ανασφάλεια και απολύσεις.

Ιδιαίτερα με την υπουργική απόφαση για τη δημιουργία  «ενιαίου τύπου Ολοήμερου» Δημοτικού Σχολείου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει το λιθαράκι της στην συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια πολιτική αποδιάρθρωσης και διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου.
 Καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική πρόοδο δεν επιφέρει το νέο πρόγραμμα! Απλώς, μπήκαν στο ζύγι τα εναπομείναντα κονδύλια του ΕΣΠΑ και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ  με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και επιλέχθηκαν τα πρώτα.
Με την πολιτική αυτή άγριας επίθεσης στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς δείχνει τις προθέσεις του το υπουργείο παιδείας και αποκαλύπτει πως ο περίφημος διάλογος είναι πρόσχημα  και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για να αδρανοποιήσει και να εμπλέξει σε διαδικασίες νομιμοποίησης της πολιτικής τους, το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το Δ.Σ του συλλόγου συζητώντας όλες αυτές τις εξελίξεις πιστεύει, πως είναι πια επιβεβλημένη η άμεση αποχώρηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ  από το στημένο κυβερνητικό διάλογο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Δε μπορεί να νομοθετεί και να καθορίζει τη λειτουργία, το περιεχόμενο, τα προγράμματα του σχολείου και το εργασιακό καθεστώς μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η ομοσπονδία να συμμετέχει σε προσχηματικές διαδικασίες διαλόγου.
Επίσης νομίζουμε πως δεν είναι δυνατόν αυτή η επίθεση, που μπορεί να πάρει και ανεξέλεγκτες διαστάσεις το επόμενο διάστημα, να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με μορφές κινητοποιήσεων (3ωρες διευκολυντικές στάσεις)  που δεν αντιστοιχούν στην κρισιμότητα των ζητημάτων και δε μπορούν να συσπειρώσουν τους εκπαιδευτικούς. Αν τώρα δεν κινηθούμε πανελλαδικά και όλοι μαζί (όχι μόνο στην Αθήνα στις συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο), δεν υπάρχει ελπίδα να ανατρέψουμε τα μέτρα που διαλύουν το σχολείο και τη ζωή μας. Γι’ αυτό προτείνουμε την επόμενη εβδομάδα (π.χ. Παρασκευή) και κάθε εβδομάδα μέχρι τέλους της χρονιάς, να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ  24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.   
Σφραγίδα ΣυλλόγουΣτις μεγάλες Αντιεκπαιδευτικές Ανατροπές που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και στη διαρκή επίθεση στο εισόδημα, την ασφάλιση και τις κοινωνικές ανάγκες, να απαντήσουμε αγωνιστικά .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΚΟΤΙΝΗΣ  Χ.                                                                            ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου