συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ηλείας: Για την δίωξη του συναδέλφου Χ. Ζαγανίδη

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ηλεία: Για την δίωξη του συναδέλφου Χ. Ζαγανίδη

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την πολιτική δίωξη του συντρόφου Χρήστου Ζαγανίδη που επιχειρείται από την συγχορδία των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Θέλουν να τον καθαιρέσουν από την προεδρία του Δ.Σ. για δήθεν αντικαταστατικές ενέργειες και οικονομικές ατασθαλίες.
Οι κατηγορίες περί οικονομικών ατασθαλιών δεν είναι ένα απλό θέμα συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία χρειάζεται να κατατεθούν και εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες να κληθεί εισαγγελέας, όπως επανειλημμένα ζητά ο ίδιος ο Χ. Ζαγανίδης . Το να διαδίδονται όμως διάφορες φήμες- ενώ έχει εγκριθεί επίσημα ο οικονομικός απολογισμός- και να μη δίδονται συγκεκριμένες αποδείξεις, το  μόνο ίσως που αποδεικνύει είναι μια κατάπτυστη προσπάθεια κατασυκοφάντησης. Μια ενέργεια που θυμίζει παλαιότερες εποχές λασπολόγησης αγωνιστών. Μια λογική που είναι ασύμβατη με οποιαδήποτε αριστερή ιδεολογία.

Αναφορικά με τις ανυπόστατες «αντικαταστατικές» του ενέργειες, αυτές αφορούν τον αγώνα που δίνει, όπως όλοι μας, απέναντι στον στημένο «Εθνικό διάλογο» ο οποίος έχει ως απώτερο σκοπό την νομιμοποίηση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.
Έχοντας συνεργαστεί στενά όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Χ. Ζαγανίδη, στα πλαίσια της δράσης του στην ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, δεν μπορούμε παρά να διαβεβαιώσουμε για την ακεραιότητα και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα του και την αστείρευτη αγωνιστικότητά του, η οποία πάντα ενοχλούσε τα συστημικά φερέφωνα.
Θεωρούμε αυτές τις πρακτικές επικίνδυνες και στοχευμένες, καθότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε την ανάπτυξη μιας πρωτόγνωρης μορφής «συνδικαλιστικής» καταστολής, με πρωτεργάτες τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ. Έτσι βιώσαμε και τις καταδικαστικές ανακοινώσεις του Δ.Σ της ΟΛΜΕ κατά αγωνιστικών παρεμβάσεων που είχαν να κάνουν κυρίως με την ματαίωση του στημένου διαλόγου για την παιδεία αλλά και με τον ίδιο τον υπουργό.
Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια, που θα προχωρεί τη σύγκρουση με την κυβέρνηση πέρα από τα «ελεγχόμενα» όρια, θα επιστρατεύονται οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ιδιότυπης συμμαχίας του παλαιού και νέου-αριστεροφανούς κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Πρέπει όμως όλοι αυτοί να ξέρουν ότι ούτε στις διώξεις των αγωνιστών θα κάνουμε πίσω, ούτε στους υπηρέτες της βάρβαρης πολιτικής θα χαριστούμε. 

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου