συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών! Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!
Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
11π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
            Το Υπουργείο Παιδείας με την τακτική της διολίσθησης επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!

Στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 23/7, το Υπουργείο Παιδείας μέσα από διαρροές επικαλέστηκε νομικά κωλύματα, έτσι ώστε να φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία 23/8 και να είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν νέες αιτήσεις. Μέσα από την γνωστή τακτικών τω διαρροών και των διαφόρων “έγκυρων” ενημερώσεων εντείνεται η αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών.


Εάν συνεχιστεί αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας,αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι.Πρώτον συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας και των κάθε λογής αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών!

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Απαιτούμε το Υπουργείο να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, να επικαιροποιηθούν οι περσινοί πίνακες, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος και να προσμετρηθεί όλη προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των δυσπρόσιτων σχολείων, συνυπολογίζοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες για τις αιτήσεις αλλά και 3 εργάσιμες για τις ενστάσεις, η κατάσταση είναι οριακή.

Απαιτούμε:

·Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!

·Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.

·Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.

·Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτα των μονίμων εκπαιδευτικών.

·Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, απαντάμε με νέα κινητοποίηση την

Τρίτη 27 Αυγούστου, 11π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου