συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Πειραιά "Η Πρόοδος": Άμεσα οι αναγκαίοι διορισμοί στην εκπ/ση. Διορισμών όλων των αναπληρωτών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”  
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ  Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ.:210 4914203
ΚΙΝ.: 6977718257 
FAX.: 210 4914203 
E-mail:proodospeiraia@gmail  
 
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.

Στις 10 Ιουνίου 2019 με ανακοίνωσή του ο σύλλογος μας, αφού διαπίστωνε ότι η διαπάλη για τον αριθμό των απαραίτητων διορισμών και  τον τρόπο υλοποίηση τους μαίνεται εδώ και 25 χρόνια,  ζητούσε τα ελάχιστα:
«α) «από τη σημερινή και κάθε επίδοξη κυβέρνηση να συνεχίσει και να μην μπλοκάρει τη διαδικασία των 10.500 διορισμών τα επόμενα δυο χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο να ολοκληρωθούν οι 4.500 διορισμοί, που έχουν δρομολογηθεί, στη ειδική αγωγή» και
β) «από τη ΔΟΕ να θέσει το ζήτημα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και να τους ζητήσει να αποδεχθούν ως ελάχιστους, δεδομένους και αδιαμφισβήτητους τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών τα επόμενα δυο χρόνια.»
Από τότε μέχρι σήμερα οι διαδικασίες για το διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή -αν και οι αντιφατικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Εσωτερικών γεννούν αμφιβολίες- φαίνεται να προχωρούν. Όμως, οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου αμφισβητεί την αναγκαιότητα ακόμη και των 10.500 μόνιμων διορισμών στη γενική εκπαίδευση, που μέχρι τώρα προγραμματίζονταν για τα έτη 2020 και 2021. Με πρόχειρα, μπαγιάτικα και αποδεδειγμένα άγονα επιχειρήματα περί επαναφοράς στην τάξη αποσπασμένων εκπαιδευτικών και αοριστίες περί νέου υπολογισμού των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό η νέα υπουργός θολώνει το τοπίο και πολλαπλασιάζει τις αγωνίες για τα σχολεία. Θα επιστρέψουμε στην μνημονιακή πολιτική των μηδενικών διορισμών τα επόμενα χρόνια; Θα αυξηθεί το σταθερό προσωπικό στα σχολεία; Θα γνωρίζουν οι νέοι συνάδελφοι τον τόπο διαμονής τους, το σχολείο που υπηρετούν, τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζονται, τους μαθητές που διδάσκουν; Θα πάψουν να αγωνιούν για τη θερινό τρίμηνο της ανεργίας;
Οι αγωνίες αυτές ωθούν σε αγώνες. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς στον προϋπολογισμό του 2020. Οι 5.250 είναι οι ελάχιστοι, η βάση από την οποία ξεκινάμε. Άλλωστε, όταν υπάρχουν χρήματα για να ανακουφιστεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, για να μειωθεί στο 50% ο φόρος των μερισμάτων και για να μειωθεί κατά 14% ο φόρος επί των κερδών των επιχειρήσεων, θα υπάρχουν και για να διορίσουμε τουλάχιστον το 14% των αναπληρωτών, δηλαδή τους 5.250 από τους 37.500 για  τους οποίους έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ. 
Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία να συμμεριστεί την εκπαιδευτική αναγκαιότητα να  καλύπτονται όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών με μόνιμο προσωπικό, να ξεκαθαρίσει τη γενικότερη στάση της και να διατυπώσει ρητά τις άμεσες προσθέσεις της. 
Καλούμε τη ΔΟΕ να οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα  των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και να οικοδομήσει σταθερές κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες γύρω από το αίτημα αυτό.
Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους. Σε τοπικό επίπεδο θα πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής για την προώθηση των αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου