συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στο ΓΟΝΚ

Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στο ΓΟΝΚ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 22/7/20
Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στο ΓΟΝΚ

Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (ΓΟΝΚ) «Άγιοι Ανάργυροι» έχουν προσληφθεί 4 (τέσσερεις) επικουρικοί επιμελητές ειδικευμένοι γιατροί τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2020 με μονοετή σύμβαση. Από τότε ενώ εργάζονται και εφημερεύουν αδιάκοπα, έχουν πληρωθεί μόνο μία (1) φορά λαμβάνοντας ποσό τακτικής μισθοδοσίας και εφημεριών που αντιστοιχεί μόνο σε (1) μήνα εργασίας. Οι υπεύθυνοι οικονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου δηλώνουν πως αδυνατούν να μισθοδοτήσουν τους συναδέλφους γιατί το υπουργείο δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια.
Υπενθυμίζουμε πως όλοι οι συνάδελφοι επικουρικοί που προσλήφθηκαν από μέσα Μαρτίου και μετά με επίκληση των αναγκών της πανδημίας (θυμόμαστε όλοι τις «δραματικές εκκλήσεις» εκ μέρους του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας και επίσης θυμόμαστε όλοι την σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα τους μονιμοποιούσε κιόλας) είχαν εξ αρχής ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών τα οποία τον περασμένο μήνα σε πολλά νοσοκομεία είχαν λυθεί προσωρινά μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις των ίδιων των συναδέλφων, της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ. Τώρα βλέπουμε πως εκτός από τις δεδουλευμένες εφημερίες δεν υπάρχει ούτε … «σάλιο» και όσον αφορά την τακτική μισθοδοσία.
Αυτά λοιπόν με τα «χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια» για τους «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» και τα λοιπά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει ΤΩΡΑ η απαξίωση και η υποκρισία
  • Να λυθεί άμεσα το θέμα με την μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών του ΓΟΝΚ. Αν ο διοικητής του ΓΟΝΚ είναι ανίκανος να διοικεί, να αποπεμθεί άμεσα.
  • Να ενταχθούν όλοι οι επικουρικοί όλων των νοσοκομείων στο κανονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας όσον αφορά τις τακτικές αποδοχές αλλά και τις εφημερίες.
  • Να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού περί μονιμοποίησης των επικουρικών συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου