συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ: ο αγώνας των εργαζομένων του δήμου Αγ. Βαρβάρας μας αφορά όλους!


   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

   Ο δήμαρχος  ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ αποφάσισε (μόνο αυτός πανελλαδικά), την άσκηση έφεσης κατά απόφασης δικαστηρίου που δικαίωσε εργαζόμενους για την  μετατροπή των συμβάσεων τους, μετά από 11-18 χρόνια, σε Αορίστου χρόνου και την οριστική παραμονή τους στη δουλειά ( αρ. απ.  589/2020 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών). Η παραπάνω απόφαση  μάλιστα  πάρθηκε  στην οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε δια περιφοράς!!!.
Η δικαιολογία για την άσκηση έφεσης, από τον κ. Μίχο, είναι ότι έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου την οποία θεωρεί λανθασμένη! 
Ο κ. Μίχος θεωρεί λανθασμένη την αναγνώριση από το δικαστήριο ότι εργασία η οποία παρέχεται πάνω από 11-18 χρόνια, υπόκειται στις διατάξεις  των παγίων-διαρκών αναγκών. Κάτι που θα έπρεπε ο ίδιος να διεκδικεί κυρίως για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και να υπερασπίζεται απέναντι στο κεντρικό κράτος.
 Την ίδια ώρα βέβαια αδιαφορεί για το συνταγματικό δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και πολύ περισσότερο αμφισβητεί το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η παρέμβαση του Γ.Γ. γραμματέα του δήμου ο οποίος χρησιμοποίησε υπηρεσιακούς παράγοντες για να τρομοκρατήσει – εκφοβήσει εργαζόμενους, ερωτώντας τους αν γνωρίζουν από ποιόν καλύπτονται για να απεργούν!!!

Ο κ. Μίχος, ως δικηγόρος, δεν θα αρνιόταν πεισματικά να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, δεν θα έπαιρνε απόφαση από  την οικονομική επιτροπή, χωρίς να συναντήσει τον δικηγόρο (συνάδερφό του δηλαδή) των 27 εργαζομένων.
Το δημοτικό Συμβούλιο που αναγκάστηκε να συγκαλέσει για την Τρίτη 8/7  τις 7μμ., μετά το αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων, θα το έκανε δια ζώσης και όχι δια περιφοράς.
Να ενημερωθούν ολόπλευρα οι δημοτικοί σύμβουλοι πριν ψηφίσουν, να ακουστούν όλες οι απόψεις και αυτές των εργαζόμενων με όλα τα επιχειρήματα. Τι Φοβάται;;
Δεν πρόκειται μόνο για μια  εκδικητική απόφαση, αλλά και για μια  καθόλα αυταρχική και καταχρηστική άσκηση εξουσίας.
Η εξουσία που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ στους μειοψηφούντες Δημάρχους, είχε αυτόν τον σκοπό, εξουσία μονοπρόσωπη και μειοψηφική, για να περνάνε ότι επιτάσσει η κυβέρνηση και οι «θεσμοί». Όλα για το συμφέρον του ιδιώτη.


Ο κ. Μίχος είναι μειοψηφία στον Δ. Αγίας Βαρβάρας. Η καραμέλα περί μειοψηφιών-για τους εργαζόμενους- που αναμασά σε όλες τις ανακοινώσεις του είναι αυτό που ουσιαστικά τρέμει.
 Γνωρίζει πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του δήμου, όλων των δήμων αλλά και της κοινωνίας, τάσσονται υπέρ του δίκαιου αιτήματος  των 27 εργαζόμενων να μετατραπούν , μετά από 18 χρόνια οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

 Η συνεχής  παραποίηση δεδομένων, οι προσωπικές συγκρούσεις, τα αναληθή στοιχεία, οι ψεύτικες ελπίδες  προς τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι για σχεδόν σίγουρη μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ (δείτε μόνο το παράδειγμα της 3κ αλλά και πόσες χιλιάδες αιτήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα), είναι κάποιες από τις μεθόδους που ακολουθεί ο κ. Μίχος, για να πείσει ποιους;;
 Μέσα από αυτήν την πρακτική του όμως κρύβει την ουσία. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !! Το παραδέχεται λέγοντας ότι όταν σταματήσουν τα προγράμματα που υλοποιούνται πάνω από 18 χρόνια, δεν θα μπορούν να πληρώνονται από τον Δήμο.
Φίλε δημότη , η απόφαση του Δ. Συμβουλίου θα καθορίσει την εξέλιξη στον δήμο για τα επόμενα χρόνια, για  το τι παιδικούς σταθμούς
θα έχουμε,  τι βοήθεια θα παρέχεται  στους φτωχούς- ανέργους που πολλαπλασιάζονται, τι φροντίδα θα υπάρξει  για τους ηλικιωμένους;  Ο αγώνας των 27 εργαζομένων δεν αφορά μόνο την Αγ.Βαρβάρα και το σωματείο του δήμου, ούτε μόνο τους Δήμους Δ. Αττικής.
Οι Αγωνιστικές ΚΙνήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ, στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων όπως και στους υπόλοιπους δήμους της Χώρας. Στηρίζουμε κάθε τους κίνηση και θεωρούμε ότι τον αγώνα αυτό πρέπει και οφείλουμε να τον δώσουμε όλοι μαζί. Η ΝΙΚΗ των 27 εργαζομένων, η ανάκληση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και η μη άσκηση έφεσης θα είναι μια νίκη απέναντι στον δημαρχιακό αυταρχισμό, στον φθηνό τσαμπουκά, στον εργοδοτικό εκφοβισμό αλλά και μία νίκη για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός και αποφασιστικός
·        Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ – ΟΤΑ, τα σωματεία να καλύψουν συνδικαλιστικά  όλους τους εργαζόμενους ώστε να βρεθούμε στη στάση εργασίας  Δευτέρα 6/7 , 8πμ έξω από το Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας .
·        Απαιτούμε την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, την ανάκληση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής περί άσκησης έφεσης κατά της απόφασης και την απόφαση για μη προσφυγή κατά της απόφασης.
·        Παλεύουμε για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 
Αγώνας, αλληλεγγύη, η δική  μας απάντηση!!!

          ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου