συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ζ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Κανένας αποκλεισμός αναπληρωτή/τριας από τους πίνακες Γενικής και Ειδικής Αγωγής – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!


 Αμπελόκηποι, 6/7/2020
Αρ. πρωτ.: 38
ΠΡΟΣ: -Τα μέλη του Συλλόγου
        (στα σχολεία τους)

ΚΟΙΝ.: -Δ.Ο.E.
 -Εκπαιδευτικά Σωματεία
 -ΕΔΟΘ

ΘΕΜΑ: Κανένας αποκλεισμός αναπληρωτή/τριας από τους πίνακες Γενικής και Ειδικής Αγωγής – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!
Συνάδελφοι/ισσες,
Στις 29 Ιουνίου, μία ημέρα πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές, εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά, όπως και στην Ειδική Αγωγή, τις μεγάλες ανακατατάξεις που έγιναν στους πίνακες, με την εφαρμογή του προσοντολογίου.
Πολλοί συνάδελφοι/ισσες μας όμως δεν βρήκαν καν το όνομά τους, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ, αφού επαναλήφθηκε το ίδιο έργο που είδαμε και με τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, δηλαδή εκπαιδευτικοί να πετάγονται εκτός πινάκων εξαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με το παράβολο των 3 ευρώ! Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν έλυσε το ζήτημα αυτό και για άλλη μία φορά έχουμε εκπαιδευτικούς, που εργάζονταν πολλά χρόνια τώρα στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται εργαζόμενοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Επιπλέον, υπάρχουν εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι των διετούς φοίτησης Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν γιατί, χωρίς δική τους ευθύνη, δεν έχει γίνει εξομοίωση των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Σημαντικά λάθη έχουν παρατηρηθεί επίσης και στο πέρασμα των στοιχείων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους και άρα και στη θέση τους στους πίνακες. Όλοι δε οι παραπάνω εκπαιδευτικοί καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση (πληρώνοντας και 20 ευρώ) χωρίς φυσικά να γνωρίζουν αν και πότε θα δικαιωθούν. Ή με άλλα λόγια αν, πότε και πού θα εργαστούν, καθώς αν δεν λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, θα κοστίσουν σε πολλούς/ές μία θέση εργασίας για τα επόμενα χρόνια και ανάλογη προϋπηρεσία, με ό,τι αυτό σημαίνει και για την προσωπική τους ζωή.
Γίνεται φανερό, για μια ακόμα φορά ότι το προσοντολόγιο, ο νόμος 4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρήθηκε στο ακέραιο από την Ν.Δ., δημιουργεί συνεχώς νέες αδικίες και νέες κατηγοριοποιήσεις. Μαζί με το αέναο κυνηγητό ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων προχωρά και σε άμεσες απολύσεις. Όσο δεν ικανοποιείται το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η αδικία θα μας χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή.
Απαιτούμε:
· Καμιά απόλυση - Κανένας αποκλεισμός - Κατάργηση του προσοντολόγιου του Γαβρόγλου και του Ν.4629/2020 της Κεραμέως
· Κανένας/μία να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή εξομοίωσης πτυχίου - Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση - Νέες προσλήψεις μόνο  μετά τη λύση όλων των παραπάνω
· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
· Ανάκληση της Υπουργ. Απόφασης για τα Ωρολόγια Προγράμματα που καταργούν μαθήματα κι ολόκληρες ειδικότητες και οδηγούν στην απόλυση εκπαιδευτικών της Δ.Ε. (ή τη μη πρόσληψη των αντίστοιχων ειδικοτήτων αναπληρωτών της Π.Ε.)
· Προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
  
 Η πρόεδρος                                 Ο γεν. γραμματέας     

           Δέσποινα Σαββίδου                                             Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου