συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ: Ενημέρωση από τη στάση εργασίας (Παρ. 31/7/2020) για το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς

Συναδέλφισσες – οι, ολοκληρώθηκε η στάση εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ για το ζήτημα των αδειών Ειδικού Σκοπού σε γονείς. Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΤΕΕ στην Αθήνα και την Περιφέρεια και υπέγραψαν το αίτημα του ΣΕΤΕΕ ή συμμετείχαν στην στάση. Συνολικά υπέγραψαν, έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 81 εργαζόμενοι του ΤΕΕ στήριξαν το αίτημα να μην καταλογιστούν οι κανονικές άδειες στις εργαζόμενες μητέρες και τους πατέρες εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό. Δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε και των θερινών αδειών που είναι σε εξέλιξη, ο αριθμός των συναδέλφων που υπέγραψαν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Από τα μέλη του Δ.Σ. υπέγραψαν 6 μέλη (Κώστας Αβραμίδης, Τότα Αντωνιάδου, Πέτρου Μαρία, Σταθόπουλος Κυριάκος, Αγγελική Στραβοράβδη, Παρασκευή Γκουντούμη). 
Δεν υπέγραψε το κείμενο το μέλος του Δ.Σ. Καρύδης Κυριάκος, ο οποίος, επιπρόσθετα, κατά τη μέρα της κινητοποίησης, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα, έσκισε την αφίσα του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ που καλούσε σε κινητοποίηση για το θέμα των αδειών Ειδικού Σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς, και στη θέση της ανάρτησε επιδεκτικά ανακοίνωση της παράταξής του. 
Στην συγκέντρωση έξω από το ΤΕΕ της Αθήνας, έδωσαν αγωνιστικό παρών, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους: το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, γιατρός στο «Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ», ο συνάδελφος Μιχάλης Ρίζος και η Γενική Γραμματέας του «Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» και εκλεγμένη σύνεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών συναδέλφισσα Μαργαρίτα Κουτσανέλλου. 

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης στις 12 μμ, (λόγω απουσίας του Προέδρου του ΤΕΕ) έγινε παρέμβαση στη Γραμματεία του Προέδρου στον 8ο όροφο, από το μέλος της ΑΔΕΔΥ συνάδελφο Μιχάλη Ρίζο, τη Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτα Κουτσανέλλου, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕΕ, Αβραμίδη Κώστα και τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου, Πέτρου Μαρία. 
Ο συνάδελφος Μιχάλης Ρίζος αφού τοποθετήθηκε υπερασπίζοντας το αίτημα των εργαζομένων γονιών του ΤΕΕ αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό επίδικο το οποίο είναι δίκαιο για όλους τους εργαζόμενους γονείς στο δημόσιο. Στη συνέχεια, ζήτησε από τη Γραμματεία του Προέδρου του ΤΕΕ, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για την επόμενη εβδομάδα ώστε να συζητηθεί το θέμα αδειών Ειδικού Σκοπού των εργαζόμενων γονιών στο ΤΕΕ με στόχο να δοθεί λύση. 
Ανάλογα τοποθετήθηκε η συναδέλφισσα Μαργαρίτα Κουτσανέλλου συμφωνώντας με την κινητοποίηση και μίλησε εκ μέρους εργαζόμενων γονιών του Ιδιωτικού τομέα που υπερασπίζονται το ίδιο δικαίωμα στην ετήσια άδεια και τη θερινή άδεια αναψυχής όπως οι συνάδελφοί τους του δημόσιου τομέα. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε από την Γραμματεία του Προέδρου να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για άλλη μια φορά για τις θέσεις του ΣΕΤΕΕ και ζήτησε να γίνει το ραντεβού που πρότεινε ο συνάδελφος Μιχάλης Ρίζος από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ώστε να λυθεί το πρόβλημα. 
Αναμένοντας από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει αντεργατικές διατάξεις των Π.Ν.Π. για τους γονείς, καλούμε τα μέλη του ΣΕΤΕΕ σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου