συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ –Θ: Όχι σε τοποθετήσεις χωρίς δημοσιοποίηση κενών και αιτήσεις προτίμησης

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ –Θ

 ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ!  ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/8, ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΔΔΕ Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 28/8 συνεδριάζει το ΠΥΣΔΕ για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ αρνήθηκε χθες με ψήφους 4-1, με ψήφο και του αιρετού της ΔΑΚΕ, παρόλο που και η ΟΛΜΕ ζητάει να τηρηθούν διαφανείς διαδικασίες στα ΠΥΣΔΕ όλες οι προσωρινές τοποθετήσεις να διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να γίνουν μέχρι 1/8. Προτείναμε και επιμείναμε να γίνουν οι τοποθετήσεις όπως κάθε χρόνο με δημοσιοποίηση των κενών και μετά από αιτήσεις των συναδέλφων. Το ΠΥΣΔΕ δεν αποδέχθηκε καμία από τις προτάσεις  που καταθέσαμε. Με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς τήρηση κριτηρίων έκανε τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και των αποσπασμένων συναδέλφων και το ίδιο θα κάνει και σήμερα με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις θέσαμε πρόταση σε όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση. Τα ΔΣ των Α και Γ ΕΛΜΕ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 28/8, στις 10.30 π.μ. πριν τη νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτησή σας. 
Η Ε΄ ΕΛΜΕ δεν καλεί σε συμμετοχή των συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας. Σας ενημερώνουμε ότι καταθέσαμε προς τα όλα τα μέλη του Δ.Σ. την παρακάτω ανακοίνωση για να γίνει και απόφαση της Ε ΕΛΜΕ. 
Η ανακοίνωση ψηφίστηκε από την παράταξη Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών. 
Η ΔΑΚΕ, όπως το συνηθίζει ακροβολισμένη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στη στήριξη της εκπαιδευτικής πολιτικής δεν απάντησε, γιατί άλλωστε να απαντήσει καθαρόαιμη είναι πλέον η σύνθεση του νέου ΠΥΣΔΕ από μέλη του ψηφοδελτίου της, το οποίο και υλοποιεί ειλημμένες απαράδεκτες αποφάσεις. 
Τα ΣΥΝΕΚ που θήτευσαν στον κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν έχουν πλέον εκπρόσωπο στο Δ.Σ., το προηγούμενο διάστημα άλλαξαν τρεις εκπροσώπους τους στο Δ.Σ.
Το ΠΑΜΕ όπως μας συνηθίζει, αντί απάντησης στην πρόταση που καταθέσαμε καταδίκης της Διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ μας έστειλε την πανελλαδική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναπληρωτών! Την τακτική του στρίβειν δια του αρραβώνος την επαναλαμβάνει συνεχώς, κάθε φορά που καταθέτουμε συγκεκριμένα κείμενα να γίνουν αποφάσεις της ΕΛΜΕ, αντί απάντησης στέλνει μια κεντρική του ανακοίνωση!  
Η Ε ΕΛΜΕ δεν πήρε θέση για την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ένα αγωνιστικό σωματείο οι παρατάξεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού με τη στάση τους το παροπλίζουν. Να μην το επιτρέψουμε. Όλοι στη Διαμαρτυρία!  
Επί δύο συνεχόμενες μέρες έγιναν  παραστάσεις των ΕΛΜΕ-Θ  στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και στο ΠΥΣΔΕ απαιτώντας από τη διευθύντρια και το ΠΥΣΔΕ  διαφανείς τοποθετήσεις  μονίμων και αναπληρωτών με δημοσιοποίηση όλων των κενών και με βάση τις αιτήσεις προτίμησης και τα μόρια των συναδέλφων.
Παρά τα αιτήματα των σωματείων και του κλάδου, Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ προχώρησαν  στον απαράδεκτο  προσδιορισμό  των κενών  ειδικής αγωγής για τους νεοδιόριστους , πολύ λιγότερων των πραγματικών και των προτάσεων των σχολείων. Συνέχισαν κάνοντας    προσωρινές   τοποθετήσεις  για τους αποσπασμένους χωρίς δημοσιοποίηση κενών και αιτήσεις προτίμησης και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και για τους αναπληρωτές.!
Στο όνομα της προσωρινότητας απαξιώνονται οι συνάδελφοι και το δικαίωμα τους να γνωρίζουν τα κενά και να δηλώσουν την προτίμηση τους, παραβιάζονται οι αρχές της διαφάνειας, της ισοτιμίας και αντικειμενικότητας, διαμορφώνεται  κατάλληλο έδαφος για «διευκολύνσεις», «εξυπηρετήσεις»  και  πελατειακές σχέσεις.
Η βιασύνη και οι fast-track τοποθετήσεις δεν είναι τυχαία. Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ σε πλήρη εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική  κυβερνητική  πολιτική , την προωθούν  με ταχύ ρυθμό εξυπηρετώντας  την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου.
Τον ίδιο στόχο υπηρετούν και οι έγγραφες εντολές της Διεύθυνσης στα σχολεία την Τρίτη 1/8 να σταλούν μέχρι το μεσημέρι στη Διεύθυνση οι κατανομές μαθημάτων όλων των συναδέλφων! Μια διαδικασία που γνωρίζουν καλά πως δεν μπορεί να αποτυπώσει τη σχολική πραγματικότητα  σε μία μέρα, και  μάλιστα την πρώτη μέρα παρουσίας μας στα σχολεία ,και προσκρούει σε μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν εξ αιτίας των  συνεχόμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.
Στόχος  της κυβέρνησης είναι να πειστεί η κοινωνία   πως στις 1-9 όλα είναι έτοιμα  στα σχολεία και βαίνουν καλώς.
Τι και αν ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μέτρα ασφαλούς προστασίας μαθητών – εκπαιδευτικών,
Τι και αν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη;
Τι και αν οι μαθητές μας  στοιβάζονται σε 27 τμήματα εν μέσω πανδημίας,
Τι και αν οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν καλύπτουν τα κενά των σχολείων,                              
Τι και αν εκκρεμεί η έγκριση   των λεγόμενων ολιγομελών,
Τι και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι  εγγραφές και μετεγγραφές,
Τι και αν…
Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ  υπηρετούν την επίπλαστη  «κανονικότητα», που η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει στα σχολεία , παραβιάζοντας αρχές και  εργασιακά δικαιώματα.
ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Να σταματήσουμε τις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις  υπουργείου και  διοίκησης  που  προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα με τη μη  δημοσιοποίηση  όλων  των κενών. Επιχειρείται η διαμόρφωση τετελεσμένων -να μη δοθούν όλα τα κενά – και  εγκαινιάζεται μια  διαδικασία σε βάρος νεοδιόριστων, αποσπασμένων  και αναπληρωτών, επιτείνοντας τα  προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και καταπατώντας τις αρχές της διαφάνειας και αντικειμενικότητας.
 Παράλληλα  κατασκευάζουν  μέσω του καθορισμού των κενών την  «κανονικότητα» των λιγότερων δυνατών  προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν  και οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών, οι  μισές  σε σχέση με περσινές και αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών.
Απαιτούμε διαφανείς διαδικασίες και με όλα τα κενά για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με βάση τις αιτήσεις  και τα μόρια των συναδέλφων. Οι προσωρινές τοποθετήσεις και λόγω της πανδημίας μπορεί να διαρκέσουν πολύ και οι αλλαγές τοποθετήσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι σε βάρος  μαθητών και εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε:

  • Να δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Να προσδιορίζονται μετά από συνεδρίαση του  ΠΥΣΔΕ και πρόταση που θα καταθέτουν οι ΕΛΜΕ.
  • Να γίνει νέα τοποθέτηση των νεοδιόριστων και με δημοσιοποιημένα όλα τα κενά, όπως προτάθηκαν από τα σχολεία .
  • Να ξαναγίνουν οι προσωρινές τοποθετήσεις των αποσπασμένων, να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά, να γίνουν αιτήσεις προτίμησης των συναδέλφων και τοποθέτησή τους με βάση τα μόρια τους.
  • Η ίδια διαδικασία να ακολουθηθεί και για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
  • Όχι τυφλοσούρτη τοποθετήσεις  αποσπασμένων και αναπληρωτών χωρίς τήρηση κριτηρίων.
  • Η κατανομή των μαθημάτων είναι ανεπίτρεπτο να ζητείται να γίνει σε μία μέρα. Το υπουργείο να λύσει τις εκπαιδευτικές εκκρεμότητες (έγκριση ολιγομελών, ελεύθερη επιλογή β΄ Ξενης γλώσσας , τμήματα  μαθητών  με ειδικές ανάγκες, κ.ά.) , όπως απαιτούν οι ΕΛΜΕ και σύλλογοι διδασκόντων. Ο καθορισμός των κενών στα σχολεία να γίνει μετά από συνεδριάσεις των συλλόγων.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών ενιαία και όχι αποσπασματικά και σε φάσεις και για όλες τις εκπαιδευτικές δομές
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων
  • Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές – Εξίσωση με αυτά των μονίμων. Πλήρης 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
  • Να εγκριθούν όλα τα λεγόμενα ολιγομελή στα Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και να υπολογίζονται στον προσδιορισμό των κενών.
  • Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19-προσοντολόγιο). Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες  και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους, αποσπασμένους και αναπληρωτές να πάρουν μαζικά μέρος στην  παράσταση διαμαρτυρίας  των ΕΛΜΕ-Θ την Παρασκευή  28-8, στις 10.30π.μ., στην ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,  για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου