συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ.Ε.Θ. ΑΠΕΡΓΙΑ 16-3 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10,30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Σ.Ε.Θ.)

………………………………………………………………… 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 π.μ. ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

·      Τώρα είναι η ώρα για να συνεχίσουμε την πολιτική πίεση και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

·      Οι ανατροπές και οι νίκες για το λαό επιβάλλονται όταν ο λαός είναι στο δρόμο. Όταν υπάρχει ένα δυναμικό μαζικό κίνημα .

·      Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα – δεν παραπέμπουμε την απαίτηση μας για ικανοποίηση των αιτημάτων μας και καλύτερη ζωή στις εκλογές. Τίποτα καλύτερο δε θα προκύψει με το λαό στο σπίτι του.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·      Να πληρώσουν τώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

·      Να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα και να ανατραπεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης», των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων, της πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

·      Να εθνικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

·      Αποκλειστικά δημόσια τα κοινωνικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό.

·      Πραγματικές αυξήσεις  σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς και όλου του πληθωρισμού. Πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επαναφορά της 13ης και 14ης  σύνταξης. Αφορολόγητο 12000 ευρώ.

·      Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.

·      Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Καθολική πρόσβαση σε φθηνή ποιοτική κατοικία για τους εργαζόμενους και την νεολαία.

·      Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή.

·      Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

 Αυτές τις μέρες οι έννοιες κέρδος, ιδιωτικοποίηση, αγορά, κυβερνήσεις γίνονται κακόφημες,

συνώνυμες της εκμετάλλευσης, της κοροϊδίας και του θανάτου. Τώρα είναι η ώρα το

κίνημα να βαδίσει σε ένα δρόμο ανατροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου