συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης,,αστυνομικής επίθεσης στην πορεία της Αθήνας

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                        Θεσσαλονίκη, 16/3/2023                                                                

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης

αστυνομικής επίθεσης στην πορεία της Αθήνας

Η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει την λαϊκή οργή

Ανατροπή Τώρα της δολοφονικής πολιτικής

"Των νεκρών παιδιών θα γίνουμε η φωνή, το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί" βροντοφώναξαν σε πάνω από 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες διαδηλωτές/τριες, απεργοί,  νέοι και νέες. Η αρχική δήλωση του πρωθυπουργού ότι "οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος" πυροδότησε την οργή αντί να την κατευνάσει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιρρίψει την ευθύνη στους εργαζόμενους που "την εμπόδισαν να ολοκληρώσει το έργο της αξιολόγησης των Δ.Υ" και διαβλέποντας ότι η οργή του κόσμου θα ξεχυθεί στους δρόμους, διέσπειρε fake news ότι η απεργία της 16ης Μαρτίου κρίθηκε παράνομη! Βλέποντας ότι η προπαγάνδα της δεν έχει απήχηση, προχώρησε σήμερα σε απρόκλητη, όσο και προκλητική επίθεση των ΜΑΤ κατά της  μεγαλειώδους απεργιακής πορείας στην Αθήνα. Οι ορδές των ΜΑΤ, όπως  αδιάψευστα μαρτυρούν βίντεο και φωτογραφίες, εφόρμησαν για να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τραυματισμένους/ες και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των εργαζομένων δικυκλιστών (Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων), σε ένα από τα πιο δραστήρια και αγωνιστικά, ταξικά σωματεία, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο των κούριερ με μεγάλους και νικηφόρους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία σε έναν κλάδο ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των αφεντικών. 

 Ούτε η παραπλάνηση, ούτε η συκοφάντηση, ούτε η καταστολή θα αναστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις που απαιτούν να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, όσοι θεωρούν τις ανθρώπινες ζωές αναλώσιμες, προτάσσοντας μόνο τα κέρδη των λίγων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους κλιμακώνοντας τους αγώνες και απαιτώντας:

Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες.

                                                                 Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος                                  Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης            Σοφία Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου