συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πρωτοβάθμια Σωματεία Πάτρας: κάλεσμα στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21/3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σάββατο 21 Μάρτη παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού σας καλούμε σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στη Πλατεία Γεωργίου.
Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή αλληλεγγύης και αντίστασης για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και όχι μόνο με υποχρέωση για δουλειά ήλιο με ήλιο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες θύματα των πολέμων του ΝΑΤΟ και της ανθρωποφαγικής καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης που σαρώνει πολλές γωνιές του πλανήτη μας.
Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φράχτες, ούτε με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε με πνιγμούς στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου, ούτε με άγρια καταστολή.
Όλα αυτά απλά θεριεύουν τα κερδοφόρα καρτέλ των δουλεμπόρων και δημιουργούν Μανωλάδες και Χαλανδρίτσες όπου δουλεύουν ασταμάτητα μετανάστες Μπαγκλαντεσιανοί ή Ρουμάνοι για ένα κομμάτι ψωμί κι αν σηκώσουν κεφάλι τους πυροβολούν ατιμώρητα!! και το κυριότερο βοηθάνε στον εκφασισμό της κοινωνίας τον μετατρέπουν σε κανονικότητα για μετανάστες και ντόπιους εργάτες. Από τα φραουλοχώραφα της ντροπής, στα πτηνοτροφεία της αποκτήνωσης το δουλεμπόριο καλά κρατεί στην γεωργική απασχόληση μεταναστών εργατών κι αυτό είναι καραμπινάτος ρατσισμός και φασισμός.
Συνεχίζουμε τον αγώνα Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι
Απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά το ρατσιστικό κατασταλτικό οπλοστάσιο νόμων και μεθόδων όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, να φύγει ο φράχτης του Έβρου. Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών ,νέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.

Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή αντίστασης και αγώνα απέναντι στο φασισμό και τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής που δολοφονούσε, ξυλοκοπούσε μετανάστες και έλληνες αντιφασίστες, σκορπώντας φόβο και τρόμο στις γειτονιές και τις πόλεις της χώρας.Άργησε αλλά έφτασε η ώρα και παραπέμπονται σε δίκη οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και δεκάδων άλλων μεταναστών. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία διερεύνησης και αποτροπής της δράσης της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να είναι παρόν στη δίκη. Να εμποδίσει κάθε απόπειρα συγκάλυψης του ρόλου προβεβλημένων προσώπων και κυρίως των σχέσεων της τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης με το βαθύ κράτος, με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.
Καμιά ανοχή στους δολοφόνους, παραδειγματική τιμωρία των Ναζί της Χρυσής αυγής
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Σάββατο 21 Μάρτη στις 11το πρωί στη ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
Σωματείο Μαγείρων Ν. Αχαΐας
Σωματείο Σερβιτόρων Ν. Αχαΐας
Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων
Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΟ Αιγίου
Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΙΤΑΝ (Πάτρας)
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αχαΐας
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΟΡΤΟ-ΡΙΟ
Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Π.Δ.Ε
Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»
Σύλλογος φυλακισθέντων και εξορισθέντων «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»
Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/ιών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου