συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ε' ΕΛΜΕ: ψήφισμα-κάλεσμα για την πρόταση του νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων


ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Με τους αγώνες μας, και στη Βουλή, να καταργήσουμε τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τις Δανειακές Συμβάσεις και τους Εφαρμοστικούς Νόμους

Καλούμε ως Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση Νόμου του Κ.Κ.Ε για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΜ, ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Τα Μνημόνια ψηφίστηκαν στη Βουλή και εκεί μόνο μπορούν να καταργηθούν. Οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε με δραματικό τρόπο και αντιπαλέψαμε τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού νομοθετικού πλέγματος στα σχολεία, στη ζωή των μαθητών, στα μορφωτικά τους δικαιώματα, στη ζωή των εκπαιδευτικών και συνολικά τις επιπτώσεις που άλλαξαν την εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, τις καταργήσεις τομέων της ΤΕΕ, τις μειωμένες προσλήψεις έως την κατάργηση τους ( πέρσυ 2 μόνο διορίστηκαν ), τα 30άρια τμήματα μαθητών, τα χιλιάδες κενά στα σχολεία που συνεχίζονται, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τη δυστυχία των μαθητών μας και των οικογενειών τους, την πείνα και τις λιποθυμίες μαθητών, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία-παιδεία, την πληρωμή εξετάσεων, φαρμάκων, τα μειωμένα δικαιώματα αναπληρωτών, τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό, τις περικοπές κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, ακόμα και από τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους κυρίως στην Επαρχία αλλά και στην πόλη.

Τέλος, την αξιολόγηση για να υπηρετηθεί το “σχολείο της αγοράς”. Όλα αυτά και πολλά άλλα που τόσο αντιτάχθηκε ο κλάδος ήταν αποτελέσμα και των Μνημονιακών Νόμων και βέβαια της προηγούμενης περιόδου για τη δημιουργία του Νέου Σχολείου με τελευταίο αντιδραστικό παράδειγμα την ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ.

Όλα αυτά δεν είναι μνημονιακές πολιτικές μόνο, όμως επιταχύνθηκαν και θα συνεχίζουν να επηρεάζουν πολύ αρνητικά το επόμενο διάστημα μαθητές – εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε και γι' αυτό ζητάμε να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου