συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σύλλογος ΠΕ "Αριστοτέλης": 1η ΜΑΗ: Συγκέντρωση στο Μουσείο, 11.00 π.μ., με τα πρωτοβάθμια σωματεία, πορεία στη βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Αριστοτέλης: 1η ΜΑΗ: Συγκέντρωση στο Μουσείο, 11.00 π.μ., με τα πρωτοβάθμια σωματεία, πορεία στη βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.
Αθήνα, 21-4-2015


«Θα έλθει εποχή που η σιωπή μας θα είναι δυνατότερη
από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα!».
Όγκαστ  Σπάις,
ηγετική μορφή της εργατικής εξέγερσης του Σικάγο

Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται, η  συλλογική μνήμη επιστρέφοντας στην ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, Συλλογικές Συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Το κεφάλαιο για να επιβιώσει σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης προχωρά σε κυριολεκτική αφαίμαξη της εργασίας και της ζωής μας ενώ η ανάπτυξή του σχεδιάζεται πάνω στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πετιούνται στην ανεργία και την πείνα ενώ όσοι εργάζονται κοστίζουν όλο και λιγότερα.  Η πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο με την 5χρονη λεηλασία σε όλο το φάσμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το μέλλον που μας εγγυούνται η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο  είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, απολύσεις στο δημόσιο, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Τολμούν να εκβιάζουν όταν είναι πια φανερό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σύγχρονο Νταχάου για τους λαούς.

Ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία


Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, αντίστοιχου με τις τρομακτικές δυνατότητες που υπάρχουν, αρκεί η κοινωνία απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου, στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.

Απέναντι στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση, οι εργαζόμενοι να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα

Συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 11.00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

Ρέππα Ντίνα           Γράφου Ματίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου