συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Σήμερα 24/04/2015 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τους ιατρούς στα νοσκομεία της Αττικής. Στα πλαίσια της αποχής μας από τα καθήκοντα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας η οποία κατέληξε σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Ανδρέα Ξανθό. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν ιατροί και εργαζόμενοι από 13 Νοσοκομεία της Αττικής, στα περισσότερα από τα οποία οι υγειονομικοί είχαν ήδη προβεί σε Συνελεύσεις την εβδομάδα που πέρασε. Κάποιοι μάλιστα όπως οι ειδικευόμενοι στον Ευαγγελισμό και στο Παίδων Πεντέλης αλλά και το σύνολο των ιατρών στο Ασκληπειίο Βούλας βρίσκονται ήδη σε επίχεση εργασίας εώς ότου αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2015.


Στη συνάντηση που ακολούθησε τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν ιατρούς και νοσηλευτές (αποθεματικά νοσοκομείων και πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σειρά άλλων πάγιων αιτημάτων των υγειονομικών) αλλά η συζήτηση οξύνθηκε ιδιαίτερα γύρω από το ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015. Ο λόγος είναι ότι ενώ από την μεριά μας εκφράστηκε η δεδηλωμένη πρόθεση για κλιμάκωση των επισχέσεων εάν δεν δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των εφημεριών εώς τα τέλη του τρέχοντος μηνός (άξιον σημείωσης είναι ότι η διαδικασία τελικής καταβολής των χρημάτων με την τρέχουσα γραφειοκρατική διαδικασία ξεπερνάει τον 1.5 μήνα από τη στιγμή που το Υπουργείο θα “ξεκλειδώσει” τα κονδύλια), η απάντηση του Υπουργείου ήταν πως η αποπληρωμή των δεδουλευμένων θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Με λίγα λόγια, τα κονδύλια που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για τις εφημερίες παραμένουν δεσμευμένα ούτως ώστε να αποπληρώνονται οι δόσεις προς το ΔΝΤ. Βάσει αυτών, πρόθεση του υπουργείου είναι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής περίπου στα μέσα Μαϊου, χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί έστω και για αυτό. Δηλαδή καμία δέσμευση για να αποδοθούν δεδουλεύμενα λεφτά στους ανθρώπους που κρατάνε τα Νοσοκομεία ανοιχτά. Ούτε στους ειδικευόμενους, ούτε στους ειδικευμένους, ούτε στους υπόλοιπους εργαζόμενους το σύνολο των οποίων θα είναι αναγκασμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις εφημερίες δωρεάν για μισό και πλέον έτος!

Με βάση τα παραπάνω αμέσως μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε διανοσοκομειακή Συνέλευση των παριστάμενων νοσοκομειακών όπου καταλήξαμε στα εξής:
  • Καλούμε το σύνολο των Νοσοκομειακών ιατρών και εργαζομένων πανελλαδικά να συνεδριάσει με Γενικές Συνελεύσεις μέχρι την Τετάρτη 29/04 και να αποφασίσει συντονισμένα την αρχή ενιαίας καθολικής επίσχεσης από τα καθήκοντα του.
  • Καλούμε τα Σωματεία της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν στο ξεδίπλωμα μαζικών Συνελεύσεων και κινητοποίησεων το επόμενο διάστημα σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
  • Καλούμε σε οριζόντιο συντονισμό των Συλλόγων και των Σωματείων των νοσκομειακών την Πέμπτη 30/04 στο δώμα του Ευαγγελισμού ώρα 13:00 για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ


(τηλ επικοινωνίας 6984767771)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου