συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Νέα δίωξη κατά μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τις ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Νέα δίωξη, η τρίτη από τον Οκτώβρη του 2016, μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να συλλάβουν δυο διαδηλωτές μέσα στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, την ώρα που επιχειρούνταν η διεξαγωγή πλειστηριασμών καθώς και τις νυχτερινές "επισκέψεις" σε σπίτια διαδηλωτών και την κλήση τους στο αστυνομικό τμήμα "δι' υπόθεσίν των", το Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας προχώρησε αυτεπάγγελτα στο σχηματισμό σχετικής δικογραφίας. Με αυτήν κατηγορούνται δύο μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ο δάσκαλος Ηλίας Ν. Σμήλιος και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης (ενώ διερευνάται η "εμπλοκή" και άλλων ατόμων) για τα αδικήματα της "παρακώλυσης συναγωνισμού", "διατάραξης κοινής ειρήνης" και "διέγερση". Ειδικά δε σε ό,τι αφορά το τελευταίο αδίκημα σημειώνεται ότι πρόκειται για το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα (που ανήκει στην ίδια ομάδα άρθρων με αυτό που προσπάθησε ανεπιτυχώς να αλλάξει η κυβέρνηση, λόγω του σάλου που προκάλεσε η αντιδημοκρατική εκτροπή) και προβλέπει ότι «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια  σε απείθεια  κατά  των  νόμων  ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι τριών ετών». 
Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έχουν ήδη καταθέσει η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσ/νίκης Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά και η Γεν. Τσερμενίδου, της οποίας τη δίωξη είχε επίσης ζητήσει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ πριν δύο εβδομάδες λόγω παρατυπιών κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Νέα δίωξη κατά μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίαςΕίναι φανερή και από τις μεθόδους που ακολούθησαν και από τα αδικήματα που προσάπτουν στους εγκαλούμενους η προσπάθεια από την πλευρά κυβέρνησης και κατασταλτικών μηχανισμών να τρομοκρατήσουν το κίνημα. 

Όμως η προσπάθειά τους θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό!

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά δυναμώνει και θα δώσει μια πρώτη δυναμική απάντηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου, με τη συγκέντρωση (1μ.μ., στη ΔΕΗ κεντρ. Θεσ/νίκης-ΧΑΝΘ) και πορεία προς τα δικαστήρια για την εκ νέου ακύρωση των πλειστηριασμών με την μαζική παρουσία διαδηλωτών. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου