συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας για τα σπίτια μας, τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας για τα σπίτια μας, τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

 
Φίλε, γείτονα, συμπολίτη, 
Κυβέρνηση και Ε.Ε., με την ψήφιση του 4ου μνημονίου και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θεσμοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μπορούν πολύ πιο εύκολα, γρήγορα και προσοδοφόρα για τις τράπεζες ν' αρπάζουν το σπίτι μας, το μαγαζάκι του μικροεπαγγελματία, το οικοπεδάκι που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας ή το χωραφάκι του αγρότη. Αφού 7 χρόνια τώρα με τα μνημόνιά τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια και φτωχοποιησαν την κοινωνική πλειοψηφία, επιδιώκουν τώρα με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούν ν' αρπάζουν ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία.
Η όξυνση αυτή της επίθεσης στα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έμεινε αναπάντητη. Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα που με επιτυχία δίνουμε τη μάχη πολύ καιρό τώρα, μη επιτρέποντάς τους να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία, δηλώσαμε ότι ούτε μπροστά στο νέο φόβητρο, τη νέα ΤΙΝΑ που μας προβάλλουν, θα σταματήσουμε. Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κάναμε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ δεν πρόκειται να γίνει ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις αρπακτικές διαθέσεις τραπεζών, κράτους, δήμων και ταμείων!

Και παρά τα ακραία φαινόμενα καταστολής (προσπάθεια σύλληψης διαδηλωτών και νυχτερινές "επισκέψεις" της αστυνομίας στα σπίτια, σχηματισμός και 3ης δικογραφίας εναντίον μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ στο δικαστικό μέγαρο Θεσ/νίκης, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου) οι εκατοντάδες διαδηλωτές που κάθε Τετάρτη κατακλύζουμε το Ειρηνοδικείο δείξαμε ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτή τη θέση.
 
Φίλε, γείτονα, συμπολίτη, 
Τώρα είναι η ώρα που με ακόμη πιο μαζικό τρόπο πρέπει όλοι μας να στρατευτούμε σ' αυτή τη μάχη.
Γιατί αν σήμερα κινδυνεύει το σπίτι ή το μαγαζάκι κάποιου (γνωστού ή άγνωστου) συμπολίτη ή γείτονά μας, αύριο θα ρθουν ν' αρπάξουν του αδερφού μας ή το δικό μας...
Γιατί τώρα το ξέρουμε καλά: οι κινήσεις τους δείχνουν το φόβο τους απέναντι σ' ένα κίνημα που γράφοντας στις σημαίες του τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ, γίνεται συνολικά επικίνδυνο για την πολιτική τους!
Γιατί τώρα τα δικαιώματα και τα όνειρά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν ο εφιάλτης τους!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την 
Τετάρτη 21 Ιουνίου, 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου