συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΔΟΕ: Ομολογία ήττας και απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας


Ο πανικός, που έχει καταλάβει το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στην μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή, που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε., ενάντια στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αξιολόγησης, δεν έχει πλέον προηγούμενο. Αφού μέσω διαρροών και προσωπικών πιέσεων επιχείρησε ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, με απειλές για περικοπές αποδοχών και διώξεις, επανέρχεται στην απέλπιδα προσπάθειά του να πραγματοποιηθούν οι «Ειδικές Συνεδριάσεις», ακόμα και με την συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού, προσφεύγοντας σε αίολα  επιχειρήματα, που δεν μπορούν, καν, να αντέξουν στον έλεγχο της λογικής.

            Με σημερινό έγγραφο, που κυκλοφόρησε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Υπουργείο καλεί στην «Ειδική Συνεδρίαση» ακόμα και έναν εκ των μονίμων εκπαιδευτικών, ομολογώντας, ότι το όργανο, που έχει δημιουργήσει δεν είναι συλλογικό. Δεν μπαίνει βέβαια, καν, στον κόπο, το «νομομαθές» και πάντα εφευρετικό Υπουργείο, να αναρωτηθεί για το εάν το όργανο δεν είναι συλλογικό διοικητικό, ούτε βεβαίως και μονομελές, τότε τι πραγματικά θα μπορούσε να είναι και με βάση ποιους κανόνες του διοικητικού δικαίου λειτουργεί. Σύμφωνα με την νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας, το έγγραφο του Υπουργείου παραδέχεται, επί της ουσίας, ότι καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε μια διαδικασία, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τους βασικούς κανόνες του Διοικητικού Δικαίου, μετακυλώντας την αδυναμία του να επιβάλλει τα σχέδιά του στην προσωπική ευθύνη των συναδέλφων που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία, η οποία παραβιάζει, πέραν των κανόνων της λογικής, την ίδια την διοικητική νομιμότητα.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις μεθοδεύσεις, μέσω των οποίων επιχειρεί να σπάσει την απεργία – αποχή, δημιουργώντας έναν, κατ’ ουσία, απεργοσπαστικό μηχανισμό, εκθέτοντας παράλληλα τους συναδέλφους σε κίνδυνο. Οι πολιτικές ευθύνες της είναι τεράστιες  και ο Υπουργός Παιδείας οφείλει άμεσα να τις αναλάβει στο ακέραιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου