συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Παρεμβάσεις στο Δημόσιο Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ, Τρίτη 2/6, άγαλμα Βενιζέλου

Συγκλονίζονται αυτές τις μέρες οι βορειοαμερικανικές μεγαλουπόλεις από μαζικότατες διαδηλώσεις με την οργή να ξεχειλίζει στους δρόμους μετά από την ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία. Πανικόβλητη η κυβέρνηση Τραμπ κηρύσσει απαγορεύσεις κυκλοφορίας κι επιστρατεύει ακόμα και την εθνοφρουρά ενάντια στους εξεγερμένους. Χρησιμοποιεί εμετική ακροδεξιά φασιστική φρασεολογία και αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση. Οι διαδηλωτές ήδη μετρούν νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες.
Η οργή αυτή πυροδοτείται όχι μόνο από τον εμετικό κρατικό και γενικά τον καθεστωτικό ρατσισμό που ανέκαθεν δηλητηριάζει την κοινωνία των ΗΠΑ. Πυροδοτείται επίσης από την νέα φτώχεια και την ραγδαία εξαθλίωση που σαρώνουν την κοινωνική πλειοψηφία εν μέσω μιας σοβαρότατης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, οι Αφροαμερικανοί, οι Ισπανόφωνοι πλήττονται «προνομιακά» τόσο από την επιδημία όσο και από την ανεργία. Η οργή τους ξεχειλίζει καθώς βλέπουν από την μία πάνοπλες δυνάμεις καταστολής εναντίον τους με αστυνομικούς και εθνοφρουρούς «Ρόμποκοπς» και από την άλλη ένα άοπλο και ταξικό σύστημα περίθαλψης με εξαθλιωμένους νοσηλευτές που αναγκάζονται να φορούν σκουπιδοσακκούλες λόγω έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας. Καθώς βλέπουν πως το ίδιο βάρβαρο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κράτος που σε άλλες χώρες βομβαρδίζει και δολοφονεί άλλους λαούς, τώρα δολοφονεί και καταστέλλει τον ίδιο του τον λαό. Καθώς βλέπουν την κυβέρνηση Τραμπ από την μια να δωρίζει τρισεκατομμύρια δολάρια στις μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες και από την άλλη να στέλνει εκατομμύρια ανθρώπων στα συσίτια και να τους πυροβολεί με ελαστικές σφαίρες αλλά και με πραγματικά πυρά όταν διαδηλώνουν .
Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους διαδηλωτές των ΗΠΑ. Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Κάτω το σύστημα που γεννάει την φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή και τον πόλεμο.
 Όλοι / όλες στη διαδήλωση αλληλεγγύης
Τρίτη 2/6, 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου