συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Ζ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Καταγγελία της αστυνομικής παρέμβασης σε σχολείαΑμπελόκηποι, 6/6/2020

Η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων, αντί να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αντί να εξασφαλίσει την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και να διαμορφώσει σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, στέλνει την αστυνομία στα σχολεία για έλεγχο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Συνέβησαν, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, στην Χίο, όπου αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.
 Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Είναι ανεπίτρεπτο η διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων, που είναι κρατική κυβερνητική ευθύνη, να μετατίθεται στην αστυνομία. Καμία δουλεία δεν έχει η αστυνομία μέσα στα σχολεία! Είναι απαράδεκτη κάθε απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά
τους. Είναι φανερό ότι, τέτοιες ενέργειες εντείνουν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που είναι ήδη μεγάλο, εξ αιτίας των οξυμένων προβλημάτων που παραμένουν με το άνοιγμα των σχολείων.
Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγιεινής και ασφάλεια στα σχολεία. Εδώ και τώρα να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
  
 Η πρόεδρος                                 Ο γεν. γραμματέας     

                 Δέσποινα Σαββίδου                                 Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου