συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όλοι στον αγώνα, Τρ. 9/6 απεργούμε, συλλαλητήριο 1.00 μ.μ., Άγ. Βενιζέλου


Ε΄  ΕΛΜΕ    Θεσσαλονίκης                                                                             
Προξένου  Κορομηλά  51
e.elme.thess@gmail.com

Όλοι στον αγώνα
Τρίτη 9/6 απεργούμε, συλλαλητήριο 1.00 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου
Τετάρτη 10/6 συλλαλητήριο  - συναυλία 7.00 μ.μ., Άγ. Βενιζέλου

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ
ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Η κυβέρνηση κατέθεσε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση , προχωρώντας  με αλαζονεία στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.
Η μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, οδήγησαν την κυβέρνηση στην αναπροσαρμογή της τακτικής της για να προωθήσει άμεσα το συνολικό της σχέδιο για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συνεχίζοντας να εμπαίζει με τη στάση της τους εκπαιδευτικούς. 

Στο πολυνομοσχέδιο διατηρούνται σχεδόν όλες οι αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές διατάξεις :
·         Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής 10 για όλες τις τάξεις,
·         Τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,μέτρα που μετατρέπουν το σχολείο σε απέραντο εξεταστικό κέντρο, εντείνουν τους  ταξικούς φραγμούς ενισχύουν τα φροντιστήρια.
·          Επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές.
·          Νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων» σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης.
·         Αξιολόγηση σχολικής μονάδας «εσωτερική και εξωτερική» από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.
·         Αύξηση του αριθμού των προτύπων.
·         Αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
·          Ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές, οι οποίοι αντί για μονιμοποίηση βλέπουν παράταση της εργασιακής ανασφάλειας.
·         Άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ.
·         Ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα, κ.ά. προχωρώντας σε πιο εκτεταμένη και βαθιά ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.


Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα σε αντιδραστική κατεύθυνση που σκοπεύει να το ολοκληρώσει με τα νομοσχέδια για την Τεχνική Εκπαιδευση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Κατευθύνσεις που προωθούνται για το σχολείο με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όπως η πειθάρχηση, η τυποποίηση, η μετρισιμότητα του μαθήματος, η  αξιολόγηση, αυτονομία της σχολικής μονάδας, η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού  εξυπηρετούνται και  με την τροπολογία και Υ.Α. για  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, με σκοπό να διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος για την προώθηση της αξιολόγησης και την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου.  Με την τροπολογία και την Υ.Α, μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή, θεσπίζει ως κανονική εκπαιδευτική διαδικασία την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», μετατρέπει τη διδασκαλία σε reality show ακυρώνοντας το περιεχόμενό της, προωθεί το τυποποιημένο μάθημα-διάλεξη, εύκολα μετρήσιμο και αξιολογήσιμο στα πλαίσια του σχολείου  της αξιολόγησης και καταπατά  τα  μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και  τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στο συλλαλητήριο την Τρίτη 9/6, στις 13.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου που οργανώνεται από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ μετά από απόφαση των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Να συμμετέχουν την Τετάρτη 10/6, στις 7.00 μ.μ. σε συλλαλητήριο και συναυλία. Με τη μαζική, μαχητική παρουσία όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  με πανεκπαιδευτικό αγώνα, με απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν!

  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ. ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.
  • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
                       

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΑΝΔΙΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ                                                                ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου