συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Ζ' Σύλλογος Πε Θεσ/νίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο συνάδελφο Μηλιαζήμ Τζεμαλή, αναπληρωτή εκπαιδευτικό Ξάνθης

Αμπελόκηποι, 6/6/2020

Το Δ.Σ. του Ζ’  Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια άσκησης δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε βάρος του συναδέλφου Μηλιαζήμ Τζεμαλή, αναπληρωτή εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, με τη μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης», προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί στη διερεύνηση για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος σε υπόθεση που αφορά «σχόλια- αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, facebook».
Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα που σέβεται τη διαφορετικότητα, ως άτομα αλλά και ως εκπαιδευτικοί, έχουμε το δικαίωμα που απορρέει από την ίδια την πολιτεία και το διεθνές δίκαιο της ελεύθερης έκφρασης και μετάδοσης της σκέψης, αλλά και της γνώμης, ως προσωπική τοποθέτηση του κάθε ατόμου, τόσο στα όργανα των οποίων είμαστε μέλη όσο και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Δυστυχώς, όμως, αναρτήσεις-σχόλια και δημοσιοποίησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσωπικών απόψεων και θέσεων που έγιναν από συνάδελφό μας, και μάλιστα εκτός σχολικής μονάδας και χωρίς να υφίσταται κανένα πρόβλημα στην άσκηση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων, το δικαίωμα αυτό της ελευθερίας του λόγου αποτέλεσε προϊόν παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξωεπαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε εκμετάλλευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του.
Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
  
 Η πρόεδρος                                 Ο γεν. γραμματέας     

                     Δέσποινα Σαββίδου                                              Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου