συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: ΟΧΙ στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε δομή ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

25 χρόνια ΕΛΜΕ, αγώνες και μια μικρή ιστορία! 

31/12/20

ΟΧΙ στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε δομή ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση που εξαπέλυσε, το βράδυ της 26ης Δεκέμβρη, ομάδα φαστιστοειδών -ακροδεξιών σε βάρος απροστάτευτων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, που πολλά είναι μαθητές μας, σε δομή που λειτουργεί υπό την εποπτεία της εκκλησίας  στο Παλαιόκαστρο Ωραιοκάστρου.

Συμμορία 15 περίπου φασιστοειδών με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς εισέβαλαν στη δομή φωνάζοντας χυδαία ρατσιστικά συνθήματα και δολοφονικά επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα. Είναι η γνωστή εξεφτελιστική κι απάνθρωπη θρασυδειλία των φασιστών και των ναζιστών που κτυπούν πολλοί 1-2 άοπλους κι ανυποψίαστους ή του φουσκωτού και τώρα φυλακισμένου Κασιδιάρη που κτυπούσε ανυπεράσπιστους στην τηλεόραση κι έφευγε ο “μάγκας” σαν κλέφτης για να γλυτώσει το αυτόφωρο και το κελί!… Επιτέθηκαν σε παιδιά που απέμειναν μόνα τους μακριά από τους συγγενείς τους, που έχουν βιώσει πόλεμο και διώξεις, που σε συνθήκες πανδημίας βιώνουν την ένταση του αποκλεισμού και από το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Πολλά είναι μαθητές μας  σε σχολεία της περιοχής. Η αγκαλιά των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που  χάρη στην εθελοντική προσφορά τους έδωσαν περιεχόμενο στην εκπαίδευση τους, δεν μπορεί να κρύψει την εγκληματική αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ  σε βάρος της εκπαίδευσης τους. Ανυπαρξία τάξεων υποδοχής και των αντίστοιχων αναγκαίων προσλήψεων, έλλειψη μέριμνας για τη μετακίνηση τους στο σχολείο, ένταση  του  αποκλεισμού τους από την εκπαίδευση με το κλείσιμο των σχολείων, αφού  ουσιαστικά δεν έχουν πρόσβαση στη διαβόητη τηλεκπαίδευση .

 

Απέναντι σ΄αυτά τα παιδιά οι φασίστες της περιοχής έδειξαν την μισανθρωπιά τους επιλέγοντας αυτές τις γιορτινές μέρες για να τους επιτεθούν θρασύδειλα μαζί και με ανήλικα παιδιά τους για να τα ποτίσουν κι αυτά με το δηλητήριο τους. Η προσπάθεια τους, λίγους μήνες πριν,  για να μη λειτουργήσει  η δομή  των ανήλικων προσφύγων, είχε πέσει στο κενό. Ενθαρρύνονται ωστόσο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. που  στοχοποιεί τους  πρόσφυγες, μετανάστες,  θέλοντας να μας πείσει ότι ο εχθρός είναι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι  αυτού του κόσμου, προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος, η εγκληματική αντεργατική και αντιλαϊκή  πολίτική τους. Αποθρασύνονται από την αντιπροσφυγική πολιτική της ΝΔ, η οποία εν καιρώ πανδημίας αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν σε άθλιες συνθήκες  σε στρατόπεδα εγκλεισμού στο έλεος των καιρικών συνθηκών, των ασθενειών και του κορωνοϊού και τα προσφυγόπουλα και εκτός όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το εγκληματικό περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα ανάλογων περιστατικών σε διάφορες περιοχές και δομές της χώρας ,καθώς  και την πολιτική που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα. Αποδεικνύεται  περίτρανα πως η  άθλια μεταχείριση των προσφύγων και η στέρηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της αντιπροσφυγικής πολιτικής  της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ  δηλητηριάζει την κοινωνία και δίνει έδαφος στις ακροδεξιές, εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να αναπτύσσουν εγκληματική δράση σε κάθε ευκαιρία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό και τα προσφυγόπουλα της δομής, είμαστε στο πλάι των προσφύγων μαθητών μας. Αγωνιζόμαστε σταθερά ώστε το δικαίωμα όλων των παιδιών και των ανθρώπων στη ζωή με πραγματική αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο!!!      

 

·         Όχι στην ατιμωρησία της φασιστικής δράσης! Η φασιστική απειλή μας αφορά όλους, όπως έδειξε η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Καμιά ανοχή, καμία συγκάλυψη στην εγκληματική αυτή επίθεση.

·         Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό και  την αστυνομία να διαλευκάνουν την υπόθεση και να φέρουν στη δικαιοσύνη τους πραγματικούς υπαίτιους.

·         Να σταματήσει η απαράδεκτη κι εξόφθαλμα παραπλανητική κι εκδικητική δίωξη σε βάρος του 15χρονου πρόσφυγα, μετά από μήνυση που υπέβαλε ένας δράστης της επίθεσης  που έχει συλληφθεί.

·         Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες! Προστασία της υγείας, επίλυση των αιτημάτων μετακίνησης, ελευθεριών, νομιμοποίησης, ασύλου, κλπ.

·         Ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών ενταγμένα στα σχολεία μας (ολιγομελείς τάξεις  υποδοχής, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών όλων των δομών εκπαίδευσής τους, εξασφάλιση της μεταφοράς στα σχολεία, κρατική ευθύνη για την εκπαίδευση όλων αυτών των ευάλωτων ομάδων).

·         Να γκρεμιστούν τα τείχη της ντροπής της ΕΕ και να διασφαλιστεί η άμεση μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους.

·         Να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν χώρες και αφανίζουν λαούς. Υπερασπιζόμαστε τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! 

   Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου