συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου: Αίτημα προς την ΟΛΜΕ για αγωνιστική αντίδραση και δράση

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε.Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 176 75

τηλ.:2109597711

e-mail: elmedath@gmail.com Καλλιθέα, 15/1/2021

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Μέσα σε συνθήκες εγκλεισμού και τρομοκρατίας με όπλο την πανδημία του κορωνοϊού δεχόμαστε από το ΥΠΑΙΘ έναν καταιγισμό αντιεκπαιδευτικών μέτρων, αντιπαιδαγωγικών μέσων, νομοσχεδίων που αποδομούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την οποία χαράσουν οι ιθύνοντες με απροκάλυπτα απόλυτες ταξικές διακρίσεις. Από τις οριζόμενες παραμέτρους της τηλεκπαίδευσης μέχρι την τράπεζα θεμάτων αρχικά της Α΄ λυκείου, από το νέο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που είναι προάγγελος μεταρρυθμίσεων και της γενικής εκπαίδευσης μέχρι την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων, από το νέο νομοσχέδιο για το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ με τα διπλά μηχανογραφικά μέχρι την αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων, καθώς και για όλα τα άλλα που έρχονται, η χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι κοινή, ίδια. Απαρέγκλητα ενισχυτική των απόλυτων ταξικών διακρίσεων. Όσο για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας, άνευ ουσιαστικών προϋποθέσεων ασφάλειας, αυτό παίζεται ακόμη στη ρουλέτα... Και το ΔΣ του ιστορικού μας σωματείου, της ΟΛΜΕ, απέναντι σ΄όλα αυτά παραμένει αμήχανο, σχεδόν άφωνο και ουσιαστικά αδρανές.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου ζητάμε από την ΟΛΜΕ την άμεση αγωνιστική αντίδρασή της για τα παραπάνω, προτείνουμε άμεσα να διαμορφώσει και να προπαγανδίσει ουσιαστικό, όχι συμβολικό, πρόγραμμα δράσης, να προτείνει Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και να ορίσει σύντομα Γενική Συνέλευση Προέδρων για λήψη αποφάσεων και ανάληψη δράσης έγκαιρα, συντεταγμένα, συλλογικά, πανελλαδικά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας


Μάκης Μαυρέλης                       Έφη Ψωίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου