συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας: Κορόνα ή γράμματα; Μπορούν τα σχολεία σε αυτή την περίοδο, να ανοίξουν με ασφάλεια;

 Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Κορόνα ή γράμματα;

Μπορούν τα σχολεία σε αυτή την περίοδο,

να ανοίξουν με ασφάλεια; 


Κατά την περίοδο λειτουργίας των σχολείων αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν σε μαθητές\τριες και εκπαιδευτικούς σε  σχολεία, έκλεισαν τμήματα και αρκετοί συνάδελφοι\ισσες μπήκαν  σε καραντίνα.

Μέχρι 25/10 σε 1023 σχολεία υπήρξε κρούσμα ή κρούσματα κορονοϊού.

Δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοι δεν τα κατάφεραν με το φονικό ιό και κατέληξαν. Σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται συνάδελφοι νέοι, με ηλικία κοντά στα 50 έτη, και συνάδελφοι με ηλικία κοντά στα 65 έτη, που εξαναγκάστηκαν να πηγαίνουν στο σχολείο, αφού το Υπουργείο, από το Σεπτέμβριο  του 2020, άλλαξε προς το χειρότερο τις άδειες των ευπαθών ομάδων.

Στο διάστημα λειτουργίας των σχολείων, σε ελάχιστες  περιπτώσεις έγιναν δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαδικασία ιχνηλάτησεων από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία τους δύο μήνες μετά.

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προσπαθούν για μια ακόμη φορά να παρουσιάσουν κυριολεκτικά το άσπρο-μαύρο! Μιλούν για ασφαλή σχολεία και για πολύ χαμηλή μετάδοση. Ωστόσο, όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι τα κρούσματα στα σχολεία, στην περίοδο λειτουργίας τους,  ήταν πολλαπλάσια αλλά δε φαίνονταν, γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιήθηκαν τεστ και δεν έγιναν ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών.

Την ώρα που, με ευθύνη της κυβέρνησης, τα τμήματα παραμένουν με 25-26-27 παιδιά, την ώρα που στοιβάζονταν σαν σαρδέλες οι μαθητές μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ στέκονται αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη γονιών και εκπαιδευτικών.

Είναι δυνατόν να λειτουργούν τμήματα με πάνω από 25 μαθητές,  , σε ασφυκτικά μικρές αίθουσες και ο ιός να μη μεταδοθεί; Πως είναι δυνατόν να μην επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και τα σχολεία να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια;

Να τονίσουμε ότι υπάρχουν  συστεγαζόμενα σχολεία με κοινό προαύλιο με πάνω από 1000 μαθητές. Σ΄ αυτά ποια μέτρα ασφάλειας θα αποδώσουν, όταν μάλιστα υπάρχει ένα μικρό μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού που δεν τηρεί τη χρήση μάσκας.

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ακόμη σε έξαρση, και η χώρα μας μετρά ένα πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων και διασωληνωμένων.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς , μαθητές και εκπαιδευτικοί, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από το Υπουργείο ,τη διοίκηση αλλά και από τους Δήμους να πάρουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

Μπροστά μας υπάρχει μια δύσκολη περίοδος τριών μηνών, όπου ο ιός θα είναι ιδιαίτερα φονικός λόγω του χειμώνα. Να μην γίνουν τα ίδια λάθη.

Τα σχολεία για να  ανοίξουν με ασφάλεια, απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

·                    15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα

·                    Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.

·                    Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

·                    Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους

·                    Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

·                    Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

·                    Να εγκριθούν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς  ομάδες χωρίς τους περιορισμούς της Υ.Α.

·                    Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό).

·                    Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί, μετά από τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων.

·                    Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα μέτρα αυτά, τα σχολεία να ανοίξουν για το πρώτο κρίσιμο διάστημα, με τους μισούς μαθητές στα τμήματα και εκ περιτροπής διδασκαλία όπως έγινε τον Μάιο.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, και τις ΕΛΜΕ με αποφάσεις τους να απαιτήσουν, για μια ακόμη φορά, άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου