συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Να ανατρέψουμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση που καλεί η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10/1 στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας

 ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                                  Αθήνα, 07-01-2022

Π. Κυριακού 10                                                                          

Αμπελόκηποι – Αθήνα                                                                        Προς

Τηλ/Φαξ 210-6443741                                                 Τους Συλλόγους Διδασκόντων

email:belmeath@gmail.com

Η Κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα
για να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία

Να ανατρέψουμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση που καλεί η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10/1 στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας

Η Κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων κανονικά τη Δευτέρα 10/1 και αφού είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνεδρίαση της επιτροπής επιστημόνων που στην πραγματικότητα έκαναν δεκτή την «εισήγηση» της κυβέρνησης, αντί να γίνει το αντίστροφο!

Έτσι με 50.000 κρούσματα τη μέρα, με συνέχιση του απαράδεκτου πρωτόκολλου να κλείνει το τμήμα αν νοσεί το 50+1% των μαθητών, με απαράδεκτους διαχωρισμούς για χορήγηση δωρεάν τεστ μόνο στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, με υπερμεγέθη τμήματα 27 και 28 μαθητών, συνεχίζεται «κανονικά» η λειτουργία των σχολικών μονάδων και ό,τι ήθελε προκύψει…

Είναι απαράδεκτη και εξοργιστική η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού των σχολείων. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, ότι μέχρι τώρα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα είναι αξιόπιστα, μας εξοργίζουν, ειδικά όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά  στις ηλικίες μαθητών/τριών. Το επιχείρημά τους ότι οι μαθητές έχουν ανάγκη τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και τα ανοιχτά σχολεία, τα οποία στερήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αποδεικνύει περίτρανα τη σαθρότητα των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούσαν όλη την προηγούμενη περίοδο και την πλήρη αποτυχία της τηλεκπαίδευσης, καθώς και τα σοβαρότατα αρνητικά αποτελέσματα που έφερε, τόσο σε μαθησιακό όσο και κοινωνικό επίπεδο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κατόπιν εορτής αφού είχε λάβει και ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τα δίκαια και σοβαρά αιτήματα του κλάδου μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκληματικές. Η πολιτική της, οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, η απόρριψη όλων των δίκαιων διεκδικήσεων μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, τα μέτρα – καρικατούρα που ανακοινώνει, όχι απλά δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά την υπονομεύουν. Μοναδική έγνοια τους είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας, οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, η διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Για αυτό και δεν επιτάσσουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας, δεν κάνουν προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ σε χώρους διασποράς του κορωνοΐου, φορτώνουν το κόστος για την προμήθεια των μασκών στους γονείς και τους μαθητές.

 Προφανώς θέλουμε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, όμως απαιτούμε να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα δώσουν υγειονομική ασφάλεια για όλους και θα αποτρέψουν το παρατεταμένο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα.

Αυτά τα μέτρα διεκδικούμε και απαιτούμε  να υλοποιήσει ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση.

  • Σπάσιμο των τμημάτων  ώστε να λειτουργούν με 15 μαθητές, με πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων, που έγιναν με σκοπό τους 27 και 28 μαθητές/τριες, εν μέσω πανδημίας.
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές με κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Δωρεάν  τεστ σε  όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς αποκλεισμούς.

·         Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Λέμε ναι στα εμβόλια – Όχι στις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!

  • Δωρεάν PCR σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς με συμπτώματα και σε όλο το λαό. Να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές παρακολούθησης και ανανέωσης της ποιότητας του αέρα.

·         Να καταργηθεί το απαράδεκτο πρωτοκόλλο που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος

·         Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

·         Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

·         Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

  • Χορήγηση επιτέλους των αδειών στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

·         Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

·         Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

  • Καμιά σκέψη για τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις τύπου Pisa και ΕΒΕ. Μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

·         Να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
Δηλώνουμε ότι το μόνο αναγκαίο, εφικτό και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης που οφείλει επιτακτικά να υλοποιήσει το Υπουργείο τώρα είναι να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια όλων στα σχολεία!!!

Στεκόμαστε στο πλευρό των Υγειονομικών, των σωματείων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, του ΕΣΥ διότι μόνο ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την πανδημία. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση – αρκετά κερδίσανε όλο αυτό τον καιρό.

Ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την πολιτική που αφήνει για μια ακόμα φορά τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στον κορονοϊό, οι εκπαιδευτικοί προβάλλουμε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά μας και παλεύουμε για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 13.30 μμ στο ΥΠΑΙΘ, για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Για τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00!

Τις επόμενες μέρες οργανώνουμε- συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, σωματεία υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για την υπεράσπιση της υγείας των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

 

                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου