συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ «Αριστοτέλης»: Καταγγελία για μείωση των ημερών της καραντίνας! Αντιεπιστημονική κι εγκληματική!


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                           Αθήνα, 5-1-2022

 

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Καταγγελία για μείωση των ημερών της καραντίνας! Αντιεπιστημονική κι εγκληματική!

Μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών και τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους χωρίς προσλήψεις, η κυβέρνηση δεν υπολογίζει την υγεία των εργαζόμενων, της κοινωνίας, αδιαφορεί εγκληματικά για τη διάδοση της πανδημίας! Την ώρα που η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων, που το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες και υποχρεώνει σε επιστροφή στην εργασία ακόμα και με ελαφρά συμπτώματα, χωρίς να απαιτεί αρνητικό τεστ! Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από τον ιδιωτικό τομέα ότι εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! Παίζουν με τις ζωές μας με ταξικό κυνισμό!

Με βάση και την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλουμε ως σωματείο την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο το λιγότερο κόστος και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών, του κράτους και της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Η οδηγία αυτή δεν είναι μόνο απάνθρωπη, είναι επικίνδυνη! Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους και είναι οδηγία που αυξάνει τη μετάδοση αδιαφορώντας εκκωφαντικά για τα αποτελέσματα αυτής της αύξησης! Δηλώνουμε με σαφήνεια: Δεν είμαστε αναλώσιμοι και δε θα δεχτούμε καμία απολύτως προσχηματική χρήση των «υποτιθέμενων ερευνών» για να δικαιολογηθούν αυτές οι αντιεπιστημονικές αποφάσεις.

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία. Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των κενών που δημιουργούν οι άδειες ασθενείας. Οι νοσήσαντες είναι ασθενείς και διεκδικούμε πλήρη υγειονομική φροντίδα και προστασία!

Θα πάρουμε κάθε συνδικαλιστικό μέτρο για να προστατεύσουμε τη ζωή των συναδέλφων, των παιδιών, της κοινωνίας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 

 

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

                                      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου