συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση για τη συγκρότηση του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ την Τρίτη 10.1.2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Α' ΕΛΜΕ

Ενημέρωση για τη συγκρότηση του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ την Τρίτη 10.1.2023

 

Συνεδρίασε την Τρίτη 10/1 το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές με θέμα την συγκρότηση του.

 

Σαν Αγωνιστική Παρέμβαση - Συνεργαζόμενοι προτείναμε τη συγκρότηση ενός προγραμματικού προεδρείου με βάση σαφείς δεσμεύσεις τόσο για τον προσανατολισμό της ΕΛΜΕ ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την αξιολόγηση, όσο και ενάντια στον αντιδημοκρατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Για ένα προεδρείο που θα δεσμεύεται ξεκάθαρα για την αναζωογόνηση της λειτουργίας της ΕΛΜΕ μέσα από γενικές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες που θα φέρουν τους συναδέλφους κοντά στο σωματείο.

 

Επισημάναμε επίσης ότι το λεγόμενο «αναλογικό» προεδρείο (στην πραγματικότητα απλώς «αντιπροσωπευτικό», δηλαδή κατανομή των θέσεών του στις πρώτες τρεις παρατάξεις ανεξαρτήτως αριθμού εδρών), έχει σαφή πολιτική διάσταση, καθώς βάζει δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού να αναλάβουν τις ευθύνες της ΕΛΜΕ. Το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει αποδοτικά μέχρι σήμερα ασφαλώς δεν είναι τυχαίο...

 

Το ΠΑΜΕ επέμενε σε αυτή την πρακτική του αναλογικού προεδρείου και την απόδοση της αντιπροεδρίας στη ΔΑΚΕ και μετά την άρνηση της τελευταίας λόγω επίκλησης άλλων υποχρεώσεων, των ΣΥΝΕΚ. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα δηλώσαμε ότι θα ψηφίσουμε με βάση τις αρχές μας τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για τις θέσεις του προεδρείου και διεκδικήσαμε σαν δεύτερη δύναμη τη θέση του γραμματέα με τον συνάδελφο Αντώνη Γαζάκη, ο οποίος και υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Με τη συμμετοχή μας στο ΔΣ και το προεδρείο θα λειτουργήσουμε στα πλαίσια των δεσμεύσεων μας για τη λειτουργία και τον προσανατολισμό της ΕΛΜΕ.

 

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή στην κοινή κινητοποίηση ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ της Θεσσαλονίκης με βάση και το κάλεσμα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συνάδελφων την Παρασκευή 13 Γενάρη στις 2μμ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, για την οποία έχει προκηρυχθεί διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ-2μμ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου