συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Αντίσταση Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας: Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης του ΔΣ και την συγκρότηση ΔΣ




Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας.

1η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τρίτη 10-01-2023 με θέμα την συγκρότηση προεδρείου

 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία έκανε πρόταση για προγραμματικό προεδρείο. Η ΔΑΚΕ διεκδίκησε την αντιπροεδρία ως δεύτερη δύναμη. Η ΑΣΕ πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο με Πρόεδρο από Πρωτοβουλία, Γραμματέα από ΑΣΕ και αντιπρόεδρο από Αντίσταση. Η πρόταση της ΑΣΕ ήταν να μην συμμετέχει η ΔΑΚΕ λόγω της αντισυναδελφικής και αντικαταστατικής συμπεριφοράς της. Διευκρίνισαν ότι προτείνουν αντιπροσωπευτικό και όχι προγραμματικό προεδρείο λόγω της συμμετοχής της Πρωτοβουλίας στις ηλεκτρονικές εκλογές.

 

Η Αντίσταση κατέθεσε την εξής πρόταση:

Εκτιμούμε ότι η συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣ, σ' αυτή τη συγκυρία, χρειάζεται να γίνει με όρους ταξικούς και αγωνιστικούς και όχι με κριτήριο την αναλογικότητα. Βρισκόμαστε σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές πολιτικές και προέχουν η συνέχεια και η καλή οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα. Συνεπώς, δεν πρέπει να συμμετέχουν στο προεδρείο δυνάμεις, όπως η ΔΑΚΕ που στηρίζει αυτές τις πολιτικές μέσα στον κλάδο και λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι το προεδρείο δε μπορεί να συγκροτείται από δυνάμεις που ενίσχυσαν τις ηλεκτρονικές εκλογές και έχουν εκλέξει "αιρετούς". Καλούμε τον αιρετό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν συμβεί αυτό, προτείνουμε προεδρείο με Ενωτική Πρωτοβουλία, ΑΣΕ και Αντίσταση.

Διαφορετικά, δε συμμετέχουμε στη διαδικασία εκλογής του προεδρείου και θα συνεχίσουμε από τη θέση μέλους του ΔΣ να παλεύουμε για τα συμφέροντα του κλάδου, των εργαζομένων και της δημόσιας Παιδείας.

 

Στην συνέχεια, προχωρήσαμε σε ψηφοφορία εκλογής προέδρου όπουο συν. Κόκλας εκλέχτηκε πρόεδρος με 4 υπέρ και 3 λευκά (1 μέλος της Πρωτοβουλίας και 1 μέλος της ΔΑΚΕ απουσίαζαν λόγω ασθένειας).

Στην ψηφοφορία που έγινε για τον πρόεδρο η Αντίσταση ψήφισε λευκό.

Σχετικά με την αντιπροεδρία η Αντίσταση δεν δέχτηκε την πρόταση της ΑΣΕ αφού ο συν. Κόκλας δεν δέχτηκε να παραιτηθεί από «αιρετός», αυτός ήταν ο όρος της πρότασής μας. Κατόπιν τούτου, η Πρωτοβουλία δήλωσαν ότι θέλουν να το ξανασυζητήσουν το θέμα με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής τους και η διαδικασία διακόπηκε για την Δευτέρα 16-01-2023.

Τέθηκαν από εμάς: 1. Κάλεσμα αντιπροσώπων, 2. Να ενεργήσουμε άμεσα για τις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, 3. Να γίνει συντονισμός των ΕΛΜΕ της Α' Αθήνας, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε την σύγκρουση με τον προϊστάμενο Νικολόπουλο, ο οποίος έβγαλε φιρμάνι και για υποχρεωτικές υπερωρίες 4. Να καλέσουμε ενώσεις γονέων και 15μελή για τράπεζα θεμάτων και ΕΒΕ 5. Να οργανώσουμε την απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση.

 

Για τα παραπάνω, δεν υπήρξε γενικά διαφωνία από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ΑΣΕ και αποφασίστηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο της περιφερειακής διεύθυνσης.

 

 

Να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 11.01.23 πήγαμε οι ΕΛΜΕ της Α' Αθήνας στον προϊστάμενο Νικολόπουλο για το ζήτημα των υπερωριών και φυσικά… έλειπε. Συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο τμήματος προσωπικού και του καταθέσαμε την θέση μας για καμία υποχρεωτική υπερωρία αλλά...το ζήτημα είναι μεγάλο, δεν μπορεί να χλευάζει με αυτό τον τρόπο ο προϊστάμενος τα σωματεία.

 

2η συνεδρίαση του ΔΣ την Δευτέρα 17.01.23 με θέματα:

 

1.      Ολοκλήρωση συγκρότησης του προεδρείου

Εκλέχθηκαν:

Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Αποστολόπουλος - Πρωτοβουλία

Γραμματέας: Παυσανίας Τσούλας - ΑΣΕ

Οργ. Γραμματέας: Κατερίνα Πέτση - ΑΣΕ

Ταμίας: Βιβή Πεταλά - Πρωτοβουλία

Βοηθός Ταμία: Μαρία Γεωργαντά - Πρωτοβουλία

Θεωρούμε πολύ σημαντικό που η ΔΑΚΕ δεν μετέχει στο προεδρείο. Ελπίζουμε και θα παλέψουμε το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πρωτοστατήσει στους αγώνες για τηνυπεράσπιση του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου.

2.      Ενημερωθήκαμε για το κάλεσμα σε συζήτηση, από το σύλλογο γονέων του 39ου ΓΕΛ Αθήνας, την Τετάρτη 18.01.23 και ώρα 6:00 μμ στην αυλή του σχολείου με θέμα τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν λόγω καθίζησης του πρανούς του συγκροτήματος. Το ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ θα συμμετέχει.

3.      Ενημερωθήκαμε για τις καταλήψεις στην Νέα Φιλαδέλφεια, όλων των γενικών λυκείων της περιοχής καθώς και του 1ου γυμνασίου. Τα αιτήματα των μαθητών για κατάργηση τράπεζας θεμάτων και ΕΒΕ, για κτιριακά προβλήματα είναι απολύτως αιτιολογημένα και σωστά και απαιτείται η στήριξή μας αλλά και η συμπόρευση με τους μαθητές μας και τους γονείς τους, για την επίλυσή τους.

Και σε κάθε τέτοια αντίδραση και κινητοποίηση, οι διευθυντές επιβάλλουν webex, που τελικά υπάρχει για κάθε «νόσο». Το ΔΣ πολύ σωστά έβγαλε απόφαση (η ΔΑΚΕ ψήφισε ΚΑΤΑ):

 

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο) – ακόμα και αν τη διαθέτουν, ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο. Τέλος, δεν προβλέπεται καμία ενυπόγραφη δήλωση στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επίσης δεν προβλέπεται από πουθενά η υποχρέωση των μαθητών να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (υπολογιστή, κάμερα, μικρόφωνο, ηχείο, κλπ) για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ακόμα και στην περίπτωση που τον έχουν, δεν υποχρεούνται να ανοίγουν κάμερες και μικρόφωνα κατά την ώρα της λεγόμενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις κινητοποίησης της μαθητικής κοινότητας.

Καλούμε όσους Διευθυντές/ντριες πιέζουν τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, να σταματήσουν και να σεβαστούν τις αποφάσειςτου σωματείου.

 

4.      Συζητήθηκε εκ νέου, το ζήτημα της δίωξης των τριών συναδελφισσών από το 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου, που συντάχθηκαν με την απόφαση της ΕΛΜΕ και άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία. Για αυτή την εξέλιξη υπάρχουν θύτες, ο κος Αλεξόπουλος, διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου και ο προϊστάμενος Νικολόπουλος που έχει αναλάβει τα χρέη του γενικού εκφοβισμού όλων των συναδέλφων.

Η πρότασή μας ήταν να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε το θέμα να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όπως σε εφημερίδες και ραδιοφωνικές εκπομπές με ευθύνη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Επίσης να γίνουν συναντήσεις με ΟΛΜΕ και με πολιτικά κόμματα, ώστε να καταφέρουμε να γίνει επερώτηση στην βουλή. Γιατί το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, καθώς βάλλεται ευθέως το δικαίωμα στην απεργία. Γενικά υπήρξε συμφωνία από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΣΕ, ΔΕΝ ακούσαμε βέβαια την ΔΑΚΕ, άραγε σε αυτό το θέμα απέχει;

Το ΔΣ θα πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, συναντήσεις με περιφερειακό, συντονισμό ΕΛΜΕ, περαιτέρω δημοσιοποίηση του θέματος ώστε να καταφέρουμε άμεσα την δικαίωση των 3 συναδελφισσών που αποτελεί και δικαίωση κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού αλλά και εργαζόμενου.

 

5.      Και για τελευταίο θέμα, το εξής κωμικοτραγικό αλλά και αποκαλυπτικό του με το ποιον έχουμε να κάνουμε: Ο προϊστάμενος Νικολόπουλος προΐσταται της συγγραφής και της υποστήριξης του «πονήματος», ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, αντί του αντίτιμου των 49 ευρώ. Εκδόθηκε από τον ΕΠΑΦΟ τον Οκτώβριο του 22, γνωρίζοντας ότι είναι ο πρόεδρος της επιτροπής κρίσεων των διευθυντών! Κανένας ηθικός φραγμός;

 

Συνάδελφοι/ισσες,

Καλή, καλύτερη χρονιά για όλους/ες. Καλούς αγώνες!

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/paremvaseis_de/CAMhpi74TDvMyFoXFXn1Jrs-pH6SB-xMU8Vo2Fdan_%2B12TEUhLw%40mail.gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου