συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης σε συνάδελφο που καλείται σε απολογία! Νέο επεισόδιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας από την ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                            Θεσσαλονίκη  17 -1- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                    

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 

 

  Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να καλέσει σε απολογία για επικείμενη περικοπή μισθού συνάδελφο συνδικαλιστή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, επειδή συντάχθηκε με τις αποφάσεις του κλάδου και υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ και της Δ΄ ΕΛΜΕ για μη συμμετοχή σε τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

 

ΥΠΑΙΘ και διοίκηση  , εδώ και τρία χρόνια αντί να ικανοποιήσουν   τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, μαθητών και εκπαιδευτικών, προσπαθούν να επιβάλλουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές την τηλεκπαίδευση μέσω webex στα υπό κατάληψη σχολεία, από την οποία εξαιρούνται  όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις και  οι οποίοι ταυτόχρονα τιμωρούνται  με απουσίες!!!  Με τις  σχετικές ΥΑ που πήραν μέσα στην πανδημία  όχι μόνο προχωρούν  σε ωμό εκβιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά επιδιώκουν να χτυπήσουν ,«σπάσουν» τις καταλήψεις των μαθητών , χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς σα μηχανισμό  καταστολής και υπονόμευσης των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων.

Οι εκπαιδευτικοί  έχουμε δικαίωμα και παιδαγωγικά ύψιστη υποχρέωση να μη μετατραπούμε σε on – line χωροφύλακες των μαθητών τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε τον απροκάλυπτο  αυταρχισμό του υπουργείου. Αρνούμαστε να  δυναμιτίσουμε την παιδαγωγική σχέση που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουμε  με πόσο κόπο χτίζουμε με τους μαθητές μας.

Ο χώρος εργασίας μας είναι τα σχολεία και εκεί πρέπει να βρισκόμαστε , και όχι στο σπίτι μας. Ούτε  είμαστε  υποχρεωμένοι να διαθέτουμε ή και να χρησιμοποιούμε δικό μας εξοπλισμό, σύνδεση και το χώρο κατοικίας μας. Η θέση μας είναι στο πλευρό των μαθητών μας και των αγώνων τους.

Ο κλάδος μας, υπερασπιζόμενος τον παιδαγωγικό του ρόλο με  διαδοχικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας έχει εξαγγείλει απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία (απόφαση 29/9, Συνέλευση Προέδρων 25/9, 16/10, 16/1, 17/1).

 

Ο συνάδελφος μας παρέμεινε στο χώρο του σχολείου  του ,δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία- αποχή της ΟΛΜΕ .Η ΔΔΕ  δε νομιμοποιείται ούτε να τον εγκαλεί – καλεί σε ακρόαση , πόσο μάλλον να αναφέρεται  αυθαίρετα και παράτυπα- καθώς καμία  τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει στην κείμενη νομοθεσία- σε έκδοση απόφασης περικοπής μισθού!

Η απόφαση αυτή της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ\νίκης  αποτελεί ακόμα μία απόπειρα τρομοκράτησης του κλάδου, αυταρχισμού και δίωξης του δικαιώματός μας να αντιδρούμε στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που λειτουργεί το σχολείο. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού μας δικαιώματος για συμμετοχή σε απεργιακές δράσεις.

Απαιτούμε η ΔΔΕ να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για ακρόαση και ούτε σκέψη για παράτυπη και αυθαίρετη περικοπή μισθού , που η ΔΔΕ  επιχειρεί να παρουσιάσει ως τετελεσμένο!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε να  κυριαρχήσει η αυθαιρεσία  σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Οι  συλλογικές αποφάσεις μας, οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων και το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην απεργία  δεν είναι για παζάρια.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1 ΣΤΙΣ 10πμ  ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                              ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου