συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής-: Κάλεσμα σε έκτακτη ΓΣ

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Έκτακτη Γ.Σ.,  ΠΕΜΠΤΗ 2/2, 13.15 – 14.45,  1o ΓΕΛ Περιστερίου

·        Ενωτικά και Αποφασιστικά ακυρώνουμε στην πράξη την Αξιολόγηση

·        Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναμπούν στην τάξη οι Επιθεωρητές

·     Εν μέσω απόλυτης φτωχοποίησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων που βλέπουν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται από το κύμα ακρίβειας, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοινώνει αιφνιδιαστικά ότι καταθέτει τροπολογία με την οποία σημαίνει την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!  Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η αξιολόγηση δεν είναι παρά η επαναφορά του θεσμού του επιθεωρητή που καταργήθηκε πριν 41 χρόνια, η επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, η κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στα σχολεία, ώστε υπάκουοι, άβουλοι και μοιραίοι οι εκπαιδευτικοί να υποκύπτουν σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο.

Όταν το υπουργείο, ανακοίνωνε ότι δεν θα προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις των συναδέλφων που διορίστηκαν από το 2020 και μετά, καθιστούσε σαφές ότι η αξιολόγηση έρχεται να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο σχολείο, αίροντας, ουσιαστικά, το καθεστώς της μονιμότητας. Αντίστοιχα, οι δηλώσεις για νέο μισθολόγιο και αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση, παραπέμπουν ευθέως στα περίφημα μπόνους και πριμ παραγωγικότητας, δηλαδή, στην κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης, στην απόλυτη διάσπαση του εκπαιδευτικού σώματος, σε άτομα που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ψίχουλα και θα αδυνατούν να διεκδικήσουν συλλογικά έναν μισθό αξιοπρέπειας. Οι δηλώσεις περί «βελτιωτικής αξιολόγησης» στοχεύουν μόνο στο να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και σε τίποτα άλλο. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι κατακερματίζοντας την επιβολή της αξιολόγησης, ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους συναδέλφους και από περιοχές μακριά από το κέντρο, θα κάμψει τις αντιδράσεις, ώστε να περάσει πιο εύκολα η αξιολόγηση και στη συνέχεια να εδραιωθεί σε όλη την επικράτεια. Ο εκβιασμός στους νεοδιόριστους είναι ωμός, κυνικός και έχει βάθος χρόνου που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Το σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όμως, έχει και συνέχεια. Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ εξαγγέλλει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση. Ταυτόχρονα τονίζεται ότι η «ελληνική PISA» θα εφαρμοστεί κανονικά και καθολικά φέτος, άλλο ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών,.

Υλοποιούνται ουσιαστικά όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, που έχουν στόχο το ξεθεμελίωμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τη δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου,  που θα εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση και θα διαμορφώσει μια νέα γενιά εργαζομένων με μειωμένες προσδοκίες.

Πρέπει να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε με μια φωνή και μια γροθιά! Καμιά εκλογική αναμονή – καμιά αυταπάτη. Η μόνη απάντηση είναι η μετωπική και αποφασιστική αντιπαράθεση μέχρι τη νίκη! Κήρυξη πολύμορφου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Διεκδίκηση αύξησης των μισθών μας. Μαζικοί διορισμοί, διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

·         Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου, και κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα όλων των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών συναδέλφων.

·         Απεργιακή κινητοποίηση και μεγάλα πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

·         Η απεργία-αποχή (Α/Α) από τις διαδικασίες μεντόρων και σχολικών συντονιστών που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ μας ισχύει στο ακέραιο. Όλοι/ες συμμετέχουμε στην Α/Α και δεν συνεργαζόμαστε με μέντορες και σχολικούς συντονιστές. Κανένας-καμία δεν καταχωρεί στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο αξιολόγησης. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αυτοφακελωθούμε!

·         Ξεκινάμε πλατιά καμπάνια μαζί με τον ΣΕΠΕ,  Ένωση και Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας, οργανώνουμε ενημέρωση των γονέων για τις θέσεις μας και για την οργάνωση της ακύρωσης στην πράξη της «ελληνικής PISA» σε συνεργασία με το γονεϊκό κίνημα, με κάθε πρόσφορο τρόπο..

·         Πολύμορφες δράσεις για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, παράσταση διαμαρτυρίας στους νέους Σχολικούς Συμβούλους.

·         Κήρυξη νέας Απεργίας - Αποχής από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21 (αυτοαξιολόγηση και ατομική αξιολόγηση)

·         Κήρυξη στάσεων εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών, ώστε να μην μπει κανένας επιθεωρητής στην τάξη!

Απαιτούμε  από την ΟΛΜΕ να κηρύξει χωρίς καθυστέρηση αγώνα για να ακυρώσουμε τα σχέδια ΚΕΡΑΜΕΩΣ και να διεκδικήσουμε για τους εκπαιδευτικούς δικαιώματα και μισθούς αξιοπρεπείας!  Να γίνει ΓΣ Προέδρων άμεσα!

Το ΔΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου