συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΣΙ: Συνταγογράφηση με πλαφόν, φάρμακα με δελτίο!


Αντιμέτωποι με την σουρρεαλιστική λογική των λογιστών με το τσεκούρι, ήρθαν από την Πέμπτη 16/1/2014, όσοι γιατροί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προσπάθησαν να συνταγογραφήσουν ή να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα για να γράψουν παραπεμπτικά εξετάσεων. Ειδική προειδοποίηση του συστήματος ΗΔΙΚΑ τους ενημέρωνε για το όριο δαπάνης που τους αντιστοιχεί, και τους απειλούσε ότι αν το υπερβούν, θα βγουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!
Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι οι γιατροί της χώρας στερούνται πλέον το δικαίωμα να γράφουν όσα φάρμακα και παραπεμπτικά εξετάσεων αντιστοιχούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων που εξετάζουν…και ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα βρίσκουν εύκολα γιατρό που να του επιτρέπει το σύστημα να χρησιμοποιήσει το ταμείο τους για να τους συστήσει θεραπεία. Άρα, οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν όλη την αξία των φαρμάκων που χρειάζονται, και όχι απλά την (μεγάλη) συμμετοχή, και όχι απλά το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή!

Αν αυτό προστεθεί στην μαγική φράση «στερείται» (το φαρμακείο του νοσοκομείου φάρμακα) με την οποία έρχονται όλο και πιο συχνά αντιμέτωποι οι συμπολίτες με βιβλιάριο Προνοίας που απευθύνονται στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων, αν στους ασφαλισμένους στον (πρώην ΕΟΠΥΥ) και αυτούς που υπάγονται στον κλάδο Πρόνοιας προστεθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες παντελώς ανασφάλιστοι, γίνεται εύκολα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο η ΧΟΥΝΤΑ κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ επέλεξε για να μειώσει κατά 20%, σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους, τη φαρμακευτική δαπάνη.
Τα φάρμακα πλέον, ακόμη και στους «ασφαλισμένους» θα χορηγούνται με το δελτίο!
Όποιος έχει να πληρώσει σε μετρητά θα έχει πρόσβαση στα φάρμακα, οι υπόλοιποι όχι!
Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας…
Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ που συμμετέχει στον σχεδιασμό της επιβολής τέτοιων μέτρων στη χώρα μας, τα παραπάνω περιγραφόμενα θα αποτελούσαν (τουλάχιστον) μια καλή αιτία για παραίτηση του υπεύθυνου υπουργού. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα…Οι οικονομικοί δολοφόνοι της κυβέρνησης και τα αφεντικά τους της ΕΕ συνεχίζουν ακάθεκτοι την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί τον ελληνικό λαό  στην πιο βάρβαρη φτώχεια και εξαθλίωση.
Στην ποσοτική και ποιοτική συρρίκνωση του δευτεροβάθμιου σκέλους της δημόσιας υγείας, στην ολοσχερή εκχώρηση του πρωτοβάθμιου στα ιδιωτικά συμφέροντα, στις σχεδιαζόμενες απολύσεις 8500 εργαζομένων του πρώην ΕΟΠΥΥ, στα κάθε λογής χαράτσια-εμπόδια στην πρόσβαση που έχουν ορθώσει απέναντι στους εργαζόμενους και ανέργους, προσθέτουν τώρα και την στέρηση του βασικού για την επιβίωση πολλών συμπολιτών μας, αγαθού του φαρμάκου!
Η ανάγκη ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ και να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους, η ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από τα νύχια των «δανειστών» - οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ,  προτού βάλουν δελτίο και στο φαγητό, και στο νερό, και στον αέρα ακόμα που αναπνέουμε, είναι πιο επιτακτική από ποτέ!


-- Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
                          
                              Α.Ρ.Σ.Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου