συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Κώστα Πίττα, Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας ΥΠΑΝ (τ.ΥΒΕΤ)


Σχετικά με την ανακοίνωση που στάλθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπ. Ανάπτυξης (τ.ΥΒΕΤ) με την οποία χαρακτηρίζεται "απαράδεκτο" και "ανακριβές" το δελτίο τύπου της σύσκεψης Ομοσπονδιών στα γραφεία της ΟΛΜΕ  (23/1/2014), έχω να δηλώσω τα εξής:

Α) Η παρουσία μου ως εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας ΥΠΑΝ (τ. ΥΒΕΤ) στη σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημοσίου ύστερα από κάλεσμα της ΟΛΜΕ, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου. Στη διάρκεια της σύσκεψης δήλωσα ότι συμφωνώ με την πρόταση που κατατέθηκε για κοινή απεργιακή δράση στις 7 Φλεβάρη μαζί με την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕ ΔΟΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ, τονίζοντας ότι το οποιοδήποτε πρόγραμμα κινητοποιήσεων θα το συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Β) Στην σύσκεψη δεν υπήρξε καμιά τελική απόφαση και γι' αυτό το δελτίο τύπου αναφέρεται σε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που έγιναν και στην ανάγκη οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοί τους να προχωρήσουν σε δικές τους διαδικασίες προκειμένου να πάρουν αποφάσεις.

Γ) Επομένως το δελτίο τύπου δεν είναι ούτε "ανακριβές", ούτε "απαράδεκτο" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου.

Δ) Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας δεν συνεδρίασε ΠΟΤΕ μετά την σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ και επομένως η ανακοίνωση του προέδρου εκφράζει μόνο τις προσωπικές του εκτιμήσεις και δεν είναι "για το ΔΣ" όπως υπογράφεται.

Ε) Η Ομοσπονδία ΥΠΑΝ (τ. ΥΒΕΤ) θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την πορεία της δράσης της και το συντονισμό της με άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου, παίρνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ.
24/1/2014
Ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπ. Ανάπτυξης (τ.ΥΒΕΤ)

Κώστας Πίττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου