συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΕΑΚ Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας: Για την Απεργία στις 30/05/2018

Κόρινθος 28/05/2018
Η πρωτοβουλία της, κατά τα άλλα, ανύπαρκτης ΓΣΕΕ και δυστυχώς και της ΑΔΕΔΥ (με τις ψήφους των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) να δημιουργήσουν Μέτωπο μαζί με διάφορες εργοδοτικές οργανώσεις με τίτλο: «Κοινωνική Συμμαχία» - ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ είναι άστοχη και δεν μπορεί να δικαιώσει τους στόχους των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά, καθώς ως πλαίσιο διεκδίκησης βλέπει τους εργοδότες ως κοινωνικούς εταίρους.
Το αποτέλεσμα αυτής της ετερόκλητης συμμαχίας είναι τελικά να υιοθετεί αντιφατικά μεταξύ τους αιτήματα: από τη μία, η ΑΔΕΔΥ (μετά από πίεση) εντάσσει στο δικό της ξεχωριστό πλαίσιο τα κλασικά («αύξηση μισθών» κτλ) κι από την άλλη στην «Κοινωνική Συμμαχία» υπογράφει αιτήματα του Συνδέσμου Βιομηχάνων: «...επιχειρηματικότητα [!!!], εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κτλ...».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Κοινωνική Συμμαχία» διαμαρτύρεται για την εξοντωτική φορολόγηση αλλά δε λέει κουβέντα για την εισφοροδιαφυγή που αποτελεί μια εξαιρετικά διαδεδομένη μορφή στάσης πληρωμών των μεγάλων αφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους (βλ. ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδίδονται) αλλά και απέναντι στο δημόσιο.

Η «Κρίση» είναι σαν να δημιουργήθηκε εκ του μηδενός: δεν υπάρχει στο κείμενο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ούτε λέξη για την καπιταλιστική κρίση, για τα Μνημόνια, για τη μεταμνημονιακή Εποπτεία, για το ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ, για τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, για τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους της κοινωνικής κόλασης στην οποία βυθίζεται μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και 8 χρόνια. Απουσιάζει κάθε στόχος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, το ΤΑΙΠΕΔ, τα μνημόνια, την 3η και 4η αξιολόγηση, το ληστρικό χρέος, τις τράπεζες, την ΕΕ και την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» δεν υπάρχει ούτε λέξη για αύξηση των μισθών και συντάξεων, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, για μείωση του χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα δικαιώματα και πλήρη ασφάλιση-περίθαλψη. Ο κύριος αντίπαλος για την «Κοινωνική Συμμαχία» είναι η «Πόλωση» και ο «Λαϊκισμός» (!).
Το αποτέλεσμα θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν επικίνδυνο. Είναι φανερό πως το πλαίσιο των αιτημάτων καμιά σχέση δεν έχει με τα δικά μας πραγματικά αιτήματα: δεν διεκδικούμε ούτε «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» ούτε «πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα». Αυτά αποτελούν αιτήματα των εργοδοτών και ως τέτοια απορρίπτονται από εμάς.
Στόχος της «Κοινωνικής Συμμαχίας», πέρα από τη δικαιολόγηση της ύπαρξης κάποιων αρχισυνδικαλιστών-γραφειοκρατών, είναι να ευτελίσει το βασικό όπλο των εργαζομένων, την Απεργία. Θέλει επίσης να εισάγει την αντίληψη του κοινωνικού εταιρισμού και να νομιμοποιήσει αργότερα αντίστοιχα πολιτικά κυβερνητικά σχήματα, πχ Κυβερνήσεις «Συνεργασίας», που θα περνάνε με ευκολότερο τρόπο τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα.
Ως εργαζόμενοι, πιστεύουμε ότι πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, να συντονίσουμε τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης και να διαφυλάξουμε τους τρόπους πάλης μας. Στις 30 Μάη λοιπόν θα παλέψουμε για μία εργατική απεργία «από τα κάτω», με άλλο περιεχόμενο, στόχους, κέντρο συσπείρωσης, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης.
      Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτήν την ανακοίνωση και να
αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
      Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και των άλλων ΕΛΜΕ να πάρουν άμεσα αντίστοιχη απόφαση.
• Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα που διοργανώνονται από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, για να καταγγείλουμε ταυτόχρονα την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ και την "Κοινωνική Συμμαχία» της υποταγής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου