συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Καταγγέλουμε την αντιδραστική “Κοινωνική Συμμαχία”. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων! Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση και την εργασία μας.

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:
Στις 30 Μαΐου Γενική Απεργία
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
Καταγγέλουμε την αντιδραστική “Κοινωνική Συμμαχία”. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!
Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση και την εργασία μας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το 12χρονο, ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας.
   Στις 30 του μηνός οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει Γενική Απεργία. Η Γενική αυτή Απεργία κηρύσσεται κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες και  με ένα εξαιρετικά αντιδραστικό πλαίσιο. Η λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» στην οποία συμμετέχουν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με εργοδοτικές και επαγγελματικές ενώσεις συνιστά μια αντιδραστική στροφή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Είναι η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που το 2011 και 2012 στοιχήθηκαν μαζί με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό και κήρυσσαν αδιέξοδες μονοήμερες γενικές απεργίες αρνούμενες να οδηγήσουν το εργατικό κίνημα στην αποτροπή της μνημονιακής επίθεσης του κεφαλαίου και, αντίθετα, διεξάγοντας έναν πόλεμο φθοράς των εργατικών αντιστάσεων. Είναι η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως η απεργία δεν είναι πλέον αποτελεσματικό μέσο εργατικής αντίστασης και θα πρέπει να αντικατασταθεί από «άλλες» μορφές διαμαρτυρίας και είναι εντούτοις η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που κηρύσσει ξαφνικά Γενική Απεργία. Μια Γενική Απεργία που διαδέχεται μια καινοφανή  τακτική απεργιών ρεφενέ – βάλε μια τρίωρη στάση εσύ να βάλω μία τρίωρη κι εγώ να γίνει απεργία.

   Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κηρύσσει μια απεργία κατά τον ίδιο τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε το δημοψήφισμα του 2015: εκείνος για να το χάσει, τούτη δω για να αποτύχει. Το παιγνίδι δηλαδή είναι να βγουν οι γραφειοκρατίες στην τηλεόραση και να πουν «απεργούμε» όχι γιατί ζητούν αυξήσεις, αλλά γιατί θέλουν να μην φορολογούνται τα αφεντικά˙ όχι γιατί απαιτούν πίσω το ωράριό μας, την αποτροπή της αξιολόγησης, το σταμάτημα της υποβάθμισης των σχολείων   το κλεμμένο 50% των μισθών μας, τα ΜΚ μας, αλλά επειδή θέλουν να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα˙ όχι γιατί αγωνίζονται να αποτρέψουν τη νέα 27η, 28η -έχει χαθεί πια ο λογαριασμός- μείωση των συντάξεών μας από 1ης Ιανουαρίου 2019, αλλά γιατί επιδιώκουν να περάσει το παραμύθι μιας «ανάπτυξης» με πειθαρχημένο τον εργαζόμενο ώσπου να τον βρει ο επερχόμενος πόλεμος για τις ΑΟΖ,καθιστό στον καναπέ του μπροστά στην τηλεόραση με σταυρωμένα χέρια.
Η «απεργία» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν είναι λοιπόν μια πραγματική απεργία˙ για τη γραφειοκρατία η απεργία είναι μόνο λόγος, σκέτο πλαίσιο˙ ΜΜΕ λόγος, τηλεοπτικός λόγος και όχι πράξη. Γενική Απεργία μπορούν να την κάνουν μόνο οι απεργοί εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή. Και μια τέτοια Γενική Απεργία των απεργών και των αιτημάτων τους θα είναι το ισχυρότερο ράπισμα στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στο μνημονιακό κρεσέντο του κεφαλαίου και του κράτους του.
Γενική Απεργία στις 30 Μαΐου Για
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων Εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Κανένα παζάρι μορίων. Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο. Άμεση κατάργηση του 3848.
  • Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα.
  • Άμεση απόσυρση του Σχεδίου νόμου για τον Προγραμματισμό και την Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργο και για τις Νέες Δομές υποστήριξης.
Κατάργηση όλου του πλαισίου της αξιολόγησης, εσωτερικής - εξωτερικής και αυτοαξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις και οδηγεί τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση και στο κλείσιμο. Όχι στη μισθολογική καθήλωση μέσω της αξιολόγησης. Παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών! Μπλοκάρισμα αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία. Όχι στην «αυτονομία» του σχολείου, την αποκέντρωση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου.
  • Όχι στο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών διαβίωσης. Αύξηση του κοινωνικού μισθού για όλο το λαό. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Κανένας καθαρός μισθός των εκπαιδευτικών κάτω από 1000 Ευρώ. Άμεση απόδοση των ΜΚ από 1/1/2018. Άμεση μετατροπή της προσωπικής διαφοράς σε ΜΚ από 1/1/2016. Άμεση απόδοση του μισθολογικού χρόνου από 1/1/2016. Κλιμάκωση των ΜΚ μόνο με τον εργασιακό χρόνο. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά των απωλειών μας από το 2009.  Το αφορολόγητο όριο να επανέλθει στα 12.000€.
  • Να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο. Καμιά συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε τέτοιο διάλογο
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη.
  • Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη πλήρως στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση της Μη τυπικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας
  • Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης!
Κάτω Η Κοινωνική Συμμαχία
Μαζική Γενική Απεργία
Ενάντια στις Ξεπουλημένες  Συνδικαλιστικές Γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ
και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων
Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Μιαούλη στις 30 Μάη, στις 10:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου