συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Γ΄και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: συμμετοχή στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, Πεμ. 1/11, Καμάρα, 6μμ

Γ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Προξένου Κορομηλά 51

Πέμπτη 1/11, 6.00 μ.μ., Καμάρα

συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων,

φοιτητικών συλλόγων και φορέων


Να σταματήσουμε τα  αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

Πέμπτη 1/11, 6.00 μ.μ., Καμάρα, όλοι στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ


Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών
Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Ακρωτηριασμός του Λυκείου και μετατροπή του σε εξεταστικό κέντρο ενώ πολλοί μαθητές  «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία. Προσοντολόγιο για υπόσχεση διορισμών με τακτική «διαίρει και βασίλευε» για τους αναπληρωτές και υπονόμευση του αγώνα για μαζικούς διορισμούς.  Η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος και ο αντιδραστικός νόμος 4547/18 αρχίζει να υλοποιείται. Στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα πτυχία γίνονται μπάτσελορ, τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή αυξάνονται και τα επαγγελματικά δικαιώματα αμφισβητούνται συνεχώς. Την ίδια στιγμή τα σχολεία λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών που οδηγεί μαζικά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, χιλιάδες κενά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μη έγκριση  των «ολιγομελών» και 28αρια τμήματα. Στόχος του «μεταμνημονιακού σχολείου» είναι ο φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος, για αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς διεκπεραιωτές ύλης και υποδαυλίζουν εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, διαιρέσεις των αναπληρωτών, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.). Όσο περισσότερο η κυβέρνηση και το κράτος περικόπτουν τις εκπαιδευτικές δαπάνες, τόσο φέρνουν «φιλάνθρωπους» χορηγούς - ιδιώτες μέσα στα σχολεία.

Νέα κανονικότητα ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ  και του ΝΑΤΟ. Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα και να ζούμε από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι. Όμως δε βάζει ποτέ σε διαπραγμάτευση τη συνεχή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απαλλαγή εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, τη γιγαντιαία αύξηση των πολεμικών δαπανών και τη δημιουργία νέων βάσεων στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί φέρνουν όλο και πιο κοντά επεισόδια πολέμου και στρατιές εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών. Μαζί με τις ρατσιστικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ λιπαίνουν ξενοφοβία, ρατσισμό και φασισμό. Σε αυτή την «κανονικότητα», συναινούν και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – Λεβέντης, Χ-Α και μας καλούν να τη συνηθίσουμε.

Αιτήματα  και αναγκαίες διεκδικήσεις
√ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, απόδοση των Μ.Κ. από 1/1/2016, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ.
√ Όχι άλλο εμπαιγμό για τους διορισμούς. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Όχι στην υπονόμευση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας – Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. – Όχι στο προσοντολόγιο.
√ Να αποσυρθεί και να μην κατατεθεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο.
√  Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα. 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια. Έγκριση «ολιγομελών».
Κατάργηση  του πλαισίου αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης και του νόμου 4547/18 για τις δομές. Με απεργία – αποχή σταματάμε την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
√ Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση - 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση.
√ Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, πρόωρος χαρακτηρισμός φοίτησης, μαθητεία, όχι μετακινήσεις στα ΙΕΚ). ΤΕΕ ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας.
√ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
√ Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία με όλες τις υποστηρικτικές δομές
Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά
Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.
Αποχώρηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη – ειρήνη με όλους τους λαούς.

Μόνος δρόμος, να ξαναβγούμε στους δρόμους
Προχωράμε με ανυποχώρητο παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις με πολύμορφες δράσεις (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, απεργίες, κ.ά.) με ευθύνη των Γ.Σ.
  • Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στην Καμάρα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική που οργανώνουμε από κοινού πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες συγκεντρώσεις, υλοποιώντας τις αποφάσεις των συνελεύσεων με αιχμή τα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα και για πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στηρίζουμε την απεργία που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και πανελλαδικά πολλά Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα γίνουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε στις 20 Οκτωβρίου.
Για την επιτυχία του προγράμματος δράσης  οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας και να πάρει χαρακτηριστικά μαζικά και αποφασιστικά.
Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ (18/10/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου