συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη. Απεργιακή συγκέντρωση 10πμ Καμάρα.




Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             Θεσσαλονίκη  11/11/ 2018                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                     

Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη
Απεργιακή συγκέντρωση 10πμ Καμάρα.
 

 Συνάδελφοι -συναδέλφισσες
Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών

Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
 Προ των πυλών : η «μεταρρύθμιση» που μετατρέπει τα Λύκεια σε εξεταστικά κέντρα.
 Το προσοντολόγιο για διορισμούς για να διαιρέσουν τους αναπληρωτές και να υπονομεύουν τον  αγώνα για μαζικούς διορισμούς, αντί να υλοποιήσουν  τις εξαγγελίες τους να κάνουν μόνιμους διορισμούς μέσα στο Οκτώβρη. 
Πολλοί μαθητές  «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία.
Η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος, για αυτό εξωραΐζουν τον ΟΟΣΑ και τις εκθέσεις του.
Στη τριτοβάθμια εκπαίδευση τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή αυξάνονται και τα επαγγελματικά δικαιώματα αμφισβητούνται συνεχώς.
Την ίδια στιγμή τα σχολεία λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών που οδηγεί μαζικά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, στη μη έγκριση  των «ολιγομελών», στα πολυπληθή τμήματα μαθητών. Στο «μεταμνημονιακό σχολείο θέλουν τους εκπαιδευτικούς διεκπεραιωτές ύλης και υποδαυλίζουν εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, διαιρέσεις των αναπληρωτών με προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.) για να σπάσουν τις συλλογικές μας δράσεις.
Νέα κανονικότητα  ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας,  του ληστρικού χρέους, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ  και του ΝΑΤΟ.

Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα και να ζούμε από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι.
Όμως δε βάζει ποτέ σε διαπραγμάτευση τη συνεχή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απαλλαγή εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, τη γιγαντιαία αύξηση των πολεμικών δαπανών και τη δημιουργία νέων βάσεων στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Αιτήματα – διεκδικήσεις
 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ.
 Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
√ Να αποσυρθεί και να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο.
  Επαναφορά του  διδακτικού ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα.
  20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια. Έγκριση «ολιγομελών».
Κατάργηση  πλαισίου της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
√ Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση.
√ Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, πρόωρος χαρακτηρισμός φοίτησης, μαθητεία). ΤΕΕ ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Να σταματήσει η υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών στη «μη τυπική» εκπαίδευση.
√ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
√ Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία με όλες τις υποστηρικτικές δομές
Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά
Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την διαγραφή του χρέους και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.
Αποχώρηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη – ειρήνη με όλους τους λαούς
Μόνος δρόμος, να ξαναβγούμε στους δρόμους
Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη   
·          Η απεργία στις 14 να είναι η αρχή! Προχωράμε με ανυποχώρητο παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις με πολύμορφες δράσης  (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, απεργίες, κ.ά.)  με ευθύνη των Γ.Σ. (έως 25 Νοέμβρη)
·         Κηρύσσουμε αγώνα με βασικό σύνθημα «Να μπει τέλος στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου – διεκδικούμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η παιδεία και ο εκπαιδευτικός».
·         Ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης σχολείων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας (έκδοση αφίσας, ανακοίνωσης, ανάρτησης πανό στα σχολεία και τις πόλεις, εκδηλώσεις, κ.ά.).
·         Επαναβεβαιώνουμε την απεργία – αποχή ως μορφή πάλης που έγινε με θετικά αποτελέσματα ενάντια στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων  για να σταματήσουμε την αυτοαξιολόγηση. Οι ΕΛΜΕ συντονίζουν τον αγώνα με κοινές δράσεις (ανακοίνωση, αφίσα, εκδηλώσεις, κ.ά.)
Ο πρόεδρος                                                          ο γραμματέας
Λαθήρας Γιάννης                                                Παλάντζας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου