συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αντίσταση Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας: ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΗ

Αντίσταση Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις - Συσττειρώσεις-Κινήσεις) - Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί - Μετωπική Συνεργασία για την Ανατροπή - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΗ, 6ΜΜ, υπαίθριο θεατρακι Γκράβας (Ταϋγέτου)

Δε θα περάσει η επίθεση- οργανώνουμε την απάντησή μας
Όλοι-ες εμείς οι εκπαιδευτικοί που για χρόνια καθημερινά μέσα στις τάξεις κάνουμε μάθημα είμαστε οργισμένοι με την αναίσχυντη και αντιδημοκρατική τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση της λιτότητας και της τρομοκρατίας για τη ζωντανής-αναμετάδοσης του μαθήματος.
Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και των ατομικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εκπαιδευτικών.
Δεν είναι ασύνδετη με τη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο από το πολυνομοσχέδιο- έκτρωμα της Κεραμέως, που εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς, χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.
Οι κάμερες έρχονται να καταργήσουν το ίδιο το μάθημα που έχει συστατικό την ελεύθερη περιδιάβαση των μαθητών στις έννοιες. Αυτό στηρίζεται στη ζωντανή επικοινωνία, λεκτική και συναισθηματική μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών, εκδηλώνεται σε ένα συλλογικό πλαίσιο αλληλεπίδρασης που αποκτά κάθε φορά τα δικά του χαρακτηριστικά, γι'αυτό και καταλήγει σε κάτι δημιουργικό και μοναδικό.
Τη διαδικασία αυτή την καταλαβαίνουν όσοι τη βίωσαν, σε αντίθεση με αυτούς που αυτοπροβάλλονται καθημερινά στα κανάλια... Το μάθημα δεν είναι θέαμα έχουμε να πούμε στην κυβέρνηση της ΝΔ και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι τάξεις σε χώροι του big brother.
Απεργία-αποχή- Όχι στις κάμερες και την κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας Συνολική απόσυρση του πολυνομοσχεδίου Κεραμέως
Απαιτούμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών τώρα, ανανέωση με 12μηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές 30/6.
15 μαθητές στα τμήματα μόνιμα.
Χτίσιμο νέων σχολείων, εξασφάλιση αιθουσών και όλων των απαραίτητων σοβαρών σύγχρονων κτιριακών και άλλων υποδομών.
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5 ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.
  • ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου