συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΕΛΜΕ Δράμας: Ζωντανή Αναμετάδοση Μαθήματος


Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ 
5Ο Γυμνάσιο Δράμας 
ΤΗΛ: 6932385576 
Δράμα, 10/05/2020 Αρ. Πρωτ: 61
-  τα Σχολεία της Δ.Δ.Ε. Δράμας
-  τη Δ.Δ.Ε. Δράμας


Η υπουργός παιδείας κατέθεσε στις 8/5/2020, τροπολογία με την οποία “είναι δυνατή η κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν
δια ζωσης την εκπαιδευτική διαδικασία ειτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός. Η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν εξ αποστάσεως επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση επιδημικών νόσων.
Με βάση την τροπολογία αυτή το Υπουργείο ορίζει επίσημα διαδικασία “ζωντανής μετάδοσης ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο”, δηλαδή διαδικασία αναμετάδοσης της διδασκαλίας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει κατάφωρα τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζουμε ότι το μάθημα και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ζωντανή σχέση και αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μαθητές και τους καθηγητές και μόνο αυτό. Απαιτεί φυσική παρουσία, προσωπική επαφή, ψυχική σύνδεση, διαμόρφωση παιδαγωγικού κλίματος εμπιστοσύνης και ελευθερίας. Αναμφισβήτητα, με όλες αυτές τις νέες διαδικασίες επιχειρείται πλήρης αλλοίωση και μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε πληροφορία, εθελοντισμό, επιχειρηματικότητα και δεξιότητα. Είναι επίσης προφανές ότι η τάξη και η γνώση δεν είναι ένα τηλεπαιχνίδι. Είτε χρησιμοποιούνται υπολογιστές ή κινητά ή κάμερες, αυτή είναι μια απαράδεκτη και ακραία αντιδημοκρατική εξέλιξη που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε!
Ορμώμενοι από τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών,
       Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.
       Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Η ΕΛΜΕ Δράμας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της!
       Αποφασίζουμε απεργία - αποχή, σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας.
       Καλούμε την ΟΛΜΕ να βγάλει αντίστοιχη απόφαση.
       Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
       Απαιτούμε να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
       Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών! Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη! Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους!
       Απαντάμε με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις 13 Μαιου ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο Δράμας με συμμετοχή Σ.Ε.Π.Ε., Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων)


Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Δράμας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου