συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Δεν θα επιτρέψουμε το σχολείο του Όργουελ και τα σχέδια ακύρωσης της ζωντανής ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας!


ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                                    Αθήνα, 09-05-2020
Π.Κυριακού 10                                                                                                  
Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                                                 Προς
Email: belmeath@gmail.com                                                                 Τους Συλλόγους Διδασκόντων

Δεν θα επιτρέψουμε το σχολείο του Όργουελ και τα σχέδια ακύρωσης της ζωντανής ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας!
Να πάρουν τώρα πίσω την κατάπτυστη τροπολογία!

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας επιστρέφει ως απαράδεκτη  την  κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή 8/5 στη Βουλή, με απαράδεκτο και αιφνιδιαστικό τρόπο η κυβέρνηση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων,  στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό . Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την ώρα συζήτησης στο σύνταγμα, που δείχνει ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και τα απαράδεκτα μέτρα.
Η κυβέρνηση αφού ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει τα στοιχειώδη απαραίτητα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού έθεσε εν μέσω πανδημίας σε διαβούλευση και ετοιμάζεται να  κατεβάσει  στη Βουλή ένα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, πλέον εξυφαίνει σχεδιασμούς για τη δημιουργία Οργουελιανού περιβάλλοντος στα σχολεία, με τη νομοθέτηση της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος, με την αιτιολογία να μην μείνουν πίσω οι απόντες μαθητές.
Καταπατεί το ίδιο το Σύνταγμα και επικαλείται τη σύμφωνη γνώμη της αρχής Προστασίας των προσωπικών δεδομένων για να εφαρμόσει στα σχολεία συστήματα που ποδοπατούν θεμελιώδη δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, με καταστροφικά αποτελέσματα για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το μάθημα αποτελεί μια διαδικασία που το περιεχόμενο της ταυτίζεται με τη ζωντανή σχέση του εκπαιδευτικού με τους μαθητές και των μαθητών ανάμεσα τους. Είναι παιδαγωγικά αναμφισβήτητο ότι αυτή αλληλεπίδραση καθορίζει την έννοια του μαθήματος που σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας μονόλογος του εκπαιδευτικού. Εμείς που ζούμε  καθημερινά με τους μαθητές μας, γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία αυτής της σύνθετης αλλά ταυτόχρονα ωραίας διαδικασίας στην τάξη  στις  καλές ή κακές στιγμές, στα προβλήματα που πολλές φορές λύνονται με τη γλώσσα του σώματος ή ακόμη και με τα μάτια. Αυτά όχι μόνο δεν αποτυπώνονται αλλά αντίθετα ακυρώνονται με την αναμετάδοση που δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον, που παρακολουθείται. Είναι παιδαγωγικά ανεπίτρεπτο το Υπουργείο να εθίζει  τους μαθητές σε ένα περιβάλλον παρακολούθησης που άλλωστε εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους έκθεσης τους και καταστρέφει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι ανεπίτρεπτο και μη αποδεκτό να εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της ζωντανής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε reality.
Είναι σχεδόν αστείοι οι ισχυρισμοί του Υπουργείου ότι η πρόθεση του είναι να μη μείνει κανένα παιδί πίσω, την ίδια ώρα  που αφήνουν χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς για μήνες,  που στοιβάζουν 27 και 28 μαθητές στην τάξη και μάλιστα τώρα νομοθετούν αύξηση του αριθμού μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, που εδώ και χρόνια συνεχίζουν τις πολιτικές των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση.
Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκρισίες, γιατί είναι καθαρό ότι επιδιώκουν να επιβάλλουν τις πιο ακραίες αντιδραστικές πολιτικές, που κτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, επιχειρούν ένα τεράστιο πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση και μάλιστα με την επιβολή του φόβου και του κεντρικού ελέγχου.
Δεν θα το επιτρέψουμε! Απαιτούμε δημοκρατία στα σχολεία! Μαζί με τους μαθητές και τους γονείς θα καταργήσουμε την απαράδεκτη τροπολογία!
Καλούμε τους Συλλόγους  Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της! Αποφασίζουμε απεργία- αποχή, σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας. Καλούμε την ΟΛΜΕ να βγάλει αντίστοιχη απόφαση!
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!
  • Να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Να μην λειτουργήσει κανένα τμήμα, αν δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις
  • Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών!  Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη! Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους!

Την Τετάρτη  13/5, όλοι/ες σε συντονισμό με μαθητές, γονείς, φοιτητές
κατεβαίνουμε πάλι στους δρόμους!
Καλούμε συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Προπύλαια  13.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου