συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση το Σάββατο 10/2/2024, 12 μμ Σύνταγμα - Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συλλαητήριο τη Δευτέρα 12/3 7μμ Προπύλαια για Παιδεία κα..





Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων


- Να σπάσει ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας – Ισραήλ – Αιγύπτου – Κύπρου

- Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα από την δύναμη του ναυτικού των ΗΠΑ που επιτηρεί / πολιορκεί τη Γάζα και τον Λίβανο. Όχι στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα 

- Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες,

η δολοφονική ισραηλινή στρατιωτική μηχανή συνεχίζει, επεκτείνει και κλιμακώνει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε όλη την Παλαιστινιακή Γάζα έχοντας σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα την στήριξη του ιμπεριαλιστικού μπλοκ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.  Εκατό ημέρες ανελέητου σφυροκοπήματος αμάχων -  Πάνω από 30.000 νεκροί – δεκάδες χιλιάδες τραυματίες – Άγνωστος αριθμός θυμάτων κάτω από τα ερείπια. Και όμως, οι μαχητές της παλαιστινιακής ελευθερίας στέκονται ακόμα όρθιοι, ενώ η πολεμική μηχανή του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου δεν εξασφαλίζει τους στόχους που έχει θέσει η ακροδεξιά ηγεσία του.

Από την άλλη, στη Δύση και σε όλο τον πλανήτη, οι λαοί ξεσηκώνονται, βγαίνουν στους δρόμους, απαιτούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους Παλαιστινίους, αντίθετα προς τις κυβερνήσεις τους. Οι ΗΠΑ βάζουν βέτο στον ΟΗΕ για να αποτρέψουν την  εκεχειρία, ενώ υπερασπίζονται το κράτος-δολοφόνο ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης, παρά τα ατράνταχτα, στοιχεία από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για επιχείρηση εθνοκάθαρσης, γενοκτονίας και εκδίωξης του παλαιστινιακού λαού από την πατρογονική του κοιτίδα.

Όσο για τη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθεί τον άξονα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, στηρίζοντας το σχέδιο γενοκτονίας, και τις καθημερινές μαζικές δολοφονίες από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό! Στέλνει ναυτικές δυνάμεις στην Ερυθρά Θάλασσα δήθεν για την προστασία του εμπορίου ενώ στην πραγματικότητα απλά καλύπτει τα νώτα στους φονιάδες του Νετανιάχου μέχρι  να ολοκληρώσουν την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, τη νέα «Νάκμπα».

Σε αυτό το αιματοκύλισμα, η ελληνική κυβέρνηση, αδιάφορη προς το λαϊκό αίσθημα που εκφράστηκε με μαζικές διαδηλώσεις, συντάσσεται με το ισραηλινό δολοφονικό κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς συμμάχους του. Στέλνει τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» μαζί στα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα έξω από τη Γάζα και το Λίβανο στη Μεσόγειο και την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, δίνει βάσεις και το στρατηγείο της Λάρισας, βαθαίνοντας την εμπλοκή της στο διεθνές έγκλημα της γενοκτονίας.

Κι όμως, ένα νέο «Μεσολόγγι» στη Γάζα ταπεινώνει τον διεθνή ιμπεριαλισμό. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εδώ και 3 μήνες αντιστέκονται στην στρατιωτική μηχανή του Ιμπεριαλισμού. Κάθε είδους φονική τεχνολογία, δορυφόροι, αεροπλανοφόρα, πολεμικά πλοία και υπερσύγχρονα αεροπλάνα έξυπνες βόμβες,  δεν κατάφεραν να λυγίσουν ένα λαό περιορισμένο σε ένα έδαφος όσο η Άνδρος.

Για αυτό καταφεύγουν στα όπλα των δειλών, στον αποκλεισμό και την πείνα, για να ολοκληρωθεί η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Στερούν τους πόρους και  την χρηματοδότηση της UNRWA, της αρμόδιας οργάνωσης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ώστε η πείνα να ολοκληρώσει ότι οι βόμβες τους δεν κατάφεραν: την εθνοκάθαρση...

Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων" δίνει την μάχη να πάψει η στήριξη της χώρας μας στους σιωνιστές φονιάδες. Παράλληλα καλούμε όλους τους εργαζόμενους –ες, κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, να δώσουν από το υστέρημά τους ώστε να καλυφθούν οι πόροι χρειάζεται η UNRWA για να αντέξουν την πείνα και τον αφανισμό τα παιδιά, οι γυναίκες, οι γέροντες, οι σύγχρονοι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της Γάζας.

Δίπλα στο μεγάλο διεθνές κίνημα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό που εκφράζεται με μαζικά συλλαλητήρια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης σας καλούμε κάθε Σάββατο 12 μμ να στηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό απαιτώντας να επιστρέψουν τα πολεμικά καράβια και να αποσύρει η χώρα μας την  εμπλοκή της στον πόλεμο.


Όλοι κάθε Σάββατο, 12 μμ στην πλατεία Συντάγματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου