συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 28-2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΜΑΡΑ 10.30πμ


Ε΄  Ε ΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                   Θεσσαλονίκη, 20-2-2024                                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

ü ΟΛΟΙ 28/2 ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ   ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ, ΚΑΜΑΡΑ

ü  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ü  ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ü  ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 22/2 ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (με το πανό της ΕΛΜΕ), 12μ., ΚΑΜΑΡΑ (3ωρη στάση ΕΛΜΕ 11πμ-2μμ και χρήση μίας, δύο ή τριών ωρών από συναδέλφους)

ü  ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2, ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ν.σχ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ

ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Η περίοδος που βρισκόμαστε δεν σφραγίζεται μόνο από μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, ΑΣΕΠ, κ.ά.) και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024, αλλά και τους αγώνες των φοιτητών και των αγροτών. Ο αγώνας των φοιτητών με καταλήψεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων και μαθητών, είναι ελπιδοφόρος για όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ελπίδα μας γεμίζει κι ο μεγάλος αγώνας των αγροτών με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα και τη μαζική κινητοποίηση τους που όλοι αναμένουν την Τρίτη 20/2. Το συλλαλητήριο  την Τρίτη στις 20/2 στην Αθήνα, η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη στις 22/2 στις 12μ στην Καμάρα,  η πανεργατική απεργία την Τετάρτη στις 28/2 να γίνουν η αρχή για κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική απεργία αμέσως μετά μέχρι την Νίκη των αγώνων μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας. 

Να ανατρέψουμε την επέλαση μέτρων!

·      Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτει το Σύνταγμα, καταργώντας το άρθρο 16, καταθέτει νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση - επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

·      Με το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή  ετοιμάζεται να  χαρίσει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς.

·      Προανήγγειλαν νέα μέτρα για ψήφιση (διαγωνισμός ΑΣΕΠ που υπονομεύει τα πτυχία και την προϋπηρεσία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που βαθαίνει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων για να μετρούν οι βαθμοί και των τριών τάξεων των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και στη συνέχεια νέες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ).  

·      Ξεκίνησαν νέο γύρο προώθησης της αξιολόγησης από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία, το Α2 και το Β, όπως ονομάζουν το νέο Γολγοθά που περιμένει τους νεοδιόριστους και όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για να φέρουν πιο κοντά τις επιδιώξεις της αξιολόγησης, να συνδεθεί με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προπαντός της ίδιας της μονιμότητας.  

·      Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

·      Συνεχίζεται το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας

    των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών.

·         Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, δεν ξεχνάμε τους νεκρούς θύματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, απαιτούμε να σταματήσουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα.

·      Την ίδια στιγμή, η λωρίδα της Γάζας ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, ενώ η πολεμική σύγκρουση επεκτείνεται με την εμπλοκή των ΗΠΑ σε Λίβανο, Υεμένη και αλλού.

 Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης  της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς.

Πολύμορφος πανεκπαιδευτικός, πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη!

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα  πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία να είναι δημόσιο αγαθό, αν θα συνεχιστεί η φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στον επιθεωρητισμό που περικυκλώνει τα σχολεία και τους ίδιους και θα μείνουν χωρίς δικαιώματα, θα κριθεί από τη δυναμική, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων που είναι γίνονται αυτήν την περίοδο και είναι σε εξέλιξη.

Οι καταλήψεις δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών, οι πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις και τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το προηγούμενο διάστημα, ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής και τις στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη, δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και θα συνεχίσει να τη δίνει αν τα σωματεία συνεχίσουν τον αγώνα.   

Αιτήματα αιχμής: να μην ψηφιστεί το νσχ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, να σταματήσει η αξιολόγηση, να μην εφαρμοστούν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί στα 1.200€ καθαρά στον πρωτοδιόριστο και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ, 20.000 μόνιμους διορισμούς στη Β/θμια τώρα - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, σχολεία ασφαλή και λειτουργικά, 20 μαθητές στο τμήμα, να επανέλθει το ωράριο εργασίας, όπως το 2013.

• Πέμπτη 22/2 πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στις 12μ. στην Καμάρα, με τους φοιτητικούς συλλόγους.

• Παρασκευή 23/2 διαδικτυακή εκδήλωση στις 7μμ με θέμα « τις διώξεις εκπαιδευτικών, τον αυταρχισμό που εντείνεται, το χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η απάντηση του κινήματος» με ομιλητές πανεπιστημιακό, δικηγόρους του κινήματος, εκπροσώπους των σωματείων μας.

• Δευτέρα 26/2/2024 παλλαϊκό πανεργατικό απογευματινό συλλαλητήριο σε συντονισμό με ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία και το φοιτητικό κίνημα στις 6μμ στην Καμάρα.

• Τρίτη 27/2/2024, ημέρα που το ΥΠΑΙΘΑ μας σέρνει στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία αποχή κατά της αξιολόγησης παράνομη και με τις διώξεις (προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ, μέλος ΕΛΜΕ Ημαθίας, μέλος ΔΣ Ζ΄ ΣΕΠΕ-Θ) να συνεχίζονται, οργανώνουμε στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 2.30μμ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να σταματήσουν οι διώξεις.

• Τετάρτη 28/2/2024 κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία και στην συγκέντρωση με τους φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία στις 10.30μμ στην Καμάρα.

• Πέμπτη 29/2 και Παρασκευή 1/3 που το ΥΠΑΙΘΑ προανήγγειλε ότι θα ψηφίσει το νσχ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

• Άμεσα Γ. Σ. κλιμάκωσης των αγώνων. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ να καλέσουν ΓΣ για αντίστοιχες αποφάσεις.

                                                                                Για το Δ.Σ.



                                    Ο πρόεδρος                                                               Η γραμματέας

                                   Χρήστος Ζαγανίδης                                                   Σοφία Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου