συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των Σωματείων και Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων που θα γίνει την Δευτέρα 12-2-24 στις 11:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                             Θεσσαλονίκη 11/2/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Στηρίζουμε  την κινητοποίηση των Σωματείων και Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων που θα γίνει την Δευτέρα 12-2-24 στις 11:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στα σχέδια των αρμοδίων φορέων για  τη διάλυση τριών ειδικών σχολείων και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής

Το τελευταίο διάστημα μαθητές με ειδικές ανάγκες, οι γονείς τους, εκπαιδευτικοί, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό  είναι ανάστατοι  μετά την πρωτοφανή και αδιανόητη απόφαση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για κλείσιμο 3 σχολείων που συστεγάζονται, του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού   Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, αλλά και το αδιέξοδο που εμφανίζεται για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, παρά τις  προτάσεις και τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί. Τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και τα προβλήματα που χρονίζουν, ήρθαν στο προσκήνιο με τους αγώνες μας και απαιτούν λύσεις.  

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ως λύση το κλείσιμο 3 ειδικών σχολείων και το διαμοιρασμό των παιδιών σε άλλα ειδικά σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη πολλά και οξυμμένα προβλήματα. Με δεδομένη την μεγάλη δυσκολία προσαρμογής, θα δημιουργηθούν  πρόσθετες δυσκολίες στους μαθητές, τις οικογένειές τους και στο προσωπικό, καθώς οι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία έχουν ήδη ξεπεράσει σε αριθμό τα όρια που προβλέπονται. 

• Διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο. Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για τα ειδικά σχολεία που έχουν προβλήματα. 

• Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση: Δέσμευση ότι δεν θα κλείσουν τα 3 ειδικά σχολεία της Πυλαίας και δεν θα γίνει διαμοιρασμός των παιδιών. Η συνεισφορά του εκπαιδευτικού προσωπικού  των σχολείων αυτών  στην εκπαίδευση των  παιδιών με ειδικά προβλήματα είναι μεγάλη και δεν πρέπει να ανακοπεί. Να  γίνουν αποδεκτές οι αποφάσεις των ειδικών σχολείων, τα οποία λόγω των οξυμένων κτηριακών  και άλλων προβλημάτων τους, δεν μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών τους. 

Επείγουσα συνάντηση με πρωτοβουλία του Υφυπουργού του ΥΜΑΘ με όλους τους υπεύθυνους και τη συμμετοχή των σωματείων μας και των γονιών και να υπάρξουν λύσεις με την ευαισθησία που αρμόζει στους μαθητές με ειδικά προβλήματα και τις οικογένειές τους.  Κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον υφυπουργό την Τετάρτη 14/2/2024 στις 14:00π.μ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου