συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΜΑΡΑ 10.30πμ

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 20/2/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ø   ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ- ΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10.30πμ, ΚΑΜΑΡΑ

 

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ü  ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ü  ΠΕΜΠΤΗ 22/2 ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 12μ., ΚΑΜΑΡΑ

ü   

ü  ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2, ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ν.σχ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ

ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

 

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ..

Από τη μια, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στην κοινωνική πλειοψηφία, επιδιώκοντας να περάσει  το σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη η αστική τάξη στη χώρα μας, φορτώνοντας την κρίση στον λαό και αυξάνοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, ΑΣΕΠ, κ.ά.)  προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, παραπέρα ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024

Την ίδια  στιγμή,  η  κερδοφορία  κεφαλαίου- επιχειρήσεων ανέρχεται σε δις ευρώ, αλλά και οι δαπάνες  για εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στο εξωτερικό είναι υπέρογκες, εμπλέκοντας παράλληλα τη χώρα μας σε άμεσο πολεμικό κίνδυνο.

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Από την άλλη, οι  αγώνες των φοιτητών με καταλήψεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων και μαθητών,οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των αγροτών με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, οι αγώνες των εργαζομένων και η γενικευμένη δυσαρέσκεια της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, βάζουμε λουκέτο στα σχολεια !

Η 28η Φλεβάρη να σηματοδοτήσει μέρα αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές! Αφετηρία να ενωθούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες με παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες για σύγκρουση και ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που ρημάζει τις ζωές μας. Το συλλαλητήριο  την Τρίτη στις 20/2 στην Αθήνα, η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη στις 22/2 στις 12μ στην Καμάρα,  η πανεργατική απεργία την Τετάρτη στις 28/2 να σηματοδοτήσουν  τον αναγκαίο κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,  με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική απεργία αμέσως μετά,  μέχρι την Νίκη των αγώνων μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας.  Για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει!

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ!

· Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτει το Σύνταγμα, καταργώντας το άρθρο 16, καταθέτει νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση - επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

· Με το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή  ετοιμάζεται να  χαρίσει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς.

· Προανήγγειλαν νέα μέτρα για ψήφιση (διαγωνισμός ΑΣΕΠ που υπονομεύει τα πτυχία και την προϋπηρεσία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που βαθαίνει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων για να μετρούν οι βαθμοί και των τριών τάξεων των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και στη συνέχεια νέες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ).  

· Ξεκίνησαν νέο γύρο προώθησης της αξιολόγησης από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία, το Α2 και το Β, όπως ονομάζουν το νέο Γολγοθά που περιμένει τους νεοδιόριστους και όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για να φέρουν πιο κοντά τις επιδιώξεις της αξιολόγησης, να συνδεθεί με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προπαντός της ίδιας της μονιμότητας. 

 Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης  της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς.

· Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

· Συνεχίζεται το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας

    των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών.

· Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, δεν ξεχνάμε τους νεκρούς θύματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, απαιτούμε να σταματήσουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα

·  Την ίδια στιγμή, η λωρίδα της Γάζας ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, ενώ η πολεμική σύγκρουση επεκτείνεται με την εμπλοκή των ΗΠΑ σε Λίβανο, Υεμένη και αλλού.

 

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα  πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία να είναι δημόσιο αγαθό, αν θα συνεχιστεί η φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στον επιθεωρητισμό που περικυκλώνει τα σχολεία και τους ίδιους και θα μείνουν χωρίς δικαιώματα, θα κριθεί από τη δυναμική, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων που είναι γίνονται αυτήν την περίοδο και είναι σε εξέλιξη.

Οι καταλήψεις δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών, οι πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις και η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το προηγούμενο διάστημα, ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής και τις στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη, δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου και σχολείου και θα συνεχίσει να τη δίνει αν τα σωματεία με συντεταγμένο τρόπο συνεχίσουν τον αγώνα.  

                                                   

Αγωνιζόμαστε για :

·         Να μην ψηφιστεί το νσχ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες/όλους. Νίκη στον αγώνα των φοιτητών/φοιτητριών .Να σταματήσει η αξιολόγηση, να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο  της αξιολόγησης, άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης. 20.000 μόνιμους διορισμούς στη Β/θμια τώρα - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Όχι στο σχολείο των δεξιοτήτων και των δήθεν «αρίστων» και της ταξικής διαλογής.

·         Να αυξηθούν τώρα οι μισθοί στα 1.200€ καθαρά στον πρωτοδιόριστο και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ, Συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο .Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο .Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιστροφή του ΜΚ που παρακρατήθηκε. Σε κάθε περίπτωση να υπολογιστεί τώρα η κλεμμένη διετία 2016-2017 στο χρόνο μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων.Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες/ όλους. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου-Βρούτση, κλπ)

·         Μέτρα κατά της ακρίβειας: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του  ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής,

·         διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ.Χαμηλά ενοίκια. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια και τους τομείς των κοινωνικών αναγκών – κοινή ωφέλεια, πρώτα απ' όλα της ενέργειας, των τροφίμων, των τραπεζών, κλείσιμο των χρηματιστηρίων ενέργειας και τροφίμων.

·         Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Καμιά δίωξη – Όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που δημιουργούν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

·         Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να μην αποπλεύσει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για την Ερυθρά θάλασσα. Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφαλείς συγκοινωνίες, πολιτισμό, στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αγροτών και όχι για στρατιωτικές δαπάνες και συμμετοχή σε αποστολές. Να  σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου