συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνα: Απεργία 8/2. Ο κατήφορος του ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει τελειωμό

 

Το Υπουργείο για άλλη μια φορά επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού και των δικαστηρίων!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Πέμπτη 8/2 ΑΠΕΡΓΙΑ: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε ΄ΕΛΜΕ Αθήνας + 3ΩΡΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ

 

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σήμερα Τετάρτη 7/2/24, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη.  Όπως συνήθως προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στέλνοντας σήμερα, το μεσημέρι αγωγή, η οποία καλείται να εκδικαστεί αύριο!

Έχοντας θέσει ως κεντρικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, σε πόλεμο με την κοινωνία και τα συμφέροντα των πολλών, ξέρει ότι θα εισπράξει δίκαιη οργή, αντίσταση και αγώνα. Το συνεχιζόμενο και δυναμικό κίνημα των φοιτητών για περισσότερο από ένα μήνα αλλά και η τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή για περισσότερο από τρια χρόνια, έχει δείξει την χρεωκοπία της. Δεν μπορεί να υπολογίζει πια σε καμία συναίνεση. Για αυτό αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και εκβιασμούς όσους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια. Δεν θα τους περάσει!

Δεν είναι πλέον δυνατό να κρυφτεί ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς. Παρά τον εκβιασμό στις/στους νεοδιόριστες/ους με τη μη μονιμοποίησή τους, χιλιάδες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Τρία χρόνια τώρα το υπουργείο προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Η αυτοαξιολόγηση έχει μετατραπεί σε παρωδία και στην ατομική αξιολόγηση ομολογεί το ίδιο την ήττα του ανακοινώνοντας εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής που δεν ξεπερνούν το 15% πανελλαδικά στους/στις νεοδιόριστους/ες, κι αυτό μόνο με καθεστώς τρομοκράτησης.

Το ΥΠΑΙΘΑ υλοποιώντας την πιο ακραία αντιδραστική και αυταρχική ιδέα που μπορούσε ενεργοποίησε την Α2 φάση της αξιολόγησης. Μετέτρεψε όλες/ους τους/τις διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους των σχολείων, σε αξιολογητές των εκπαιδευτικών. Δίνοντας υπερεξουσία και αυθαίρετη δύναμη στους άμεσους προϊσταμένους, δηλαδή σε αυτούς με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί συναλλάσσονται κάθε μέρα πιστεύει ότι μέσω των εκβιασμών των έμμεσων απειλών, των εξαρτήσεων για τα αυτονόητα θα επιβάλλει τον φόβο και την υποταγή.

Καλούμε τις ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ:

·           να προκηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία για αύριο και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

·           Να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση,  αν αυτή βγει παράνομη , υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Με ΜΑΤ, δικαστήρια, φόβο και βία δεν γίνεται παιδεία!

 

Θα δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει!

Αύριο κλείνουμε τα σχολεία

με 3ωρη στάση από την ΕΛΜΕ: 8:00-11:00 και 3ωρη στάση από ΟΛΜΕ (11:00-14:00)

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00.

 

Τώρα είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε την αντιπαράθεση με την λογική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος του δημόσιου σχολείου, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να συγκροτήσουμε μέτωπο που θα ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

 

Η αξιολόγηση – ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μένουμε ενωμένοι, ενημερωνόμαστε από τα σωματεία μας και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη!

 

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου